Et par østerrikske oster

Dette er slikt som gir meg sann glede. Min gode kollega Gisle har vært i Østerrike og ingenting er mer naturlig, for ham i hvert fall, enn å handle med seg noen oster til meg. Jeg blir både glad og rørt når slikt skjer.

Noen ganger er jeg frimodig nok, om noen skal på tur, til å spørre om de kan kjøpe med et lite ostestykke om det likevel skulle ligge å blomstre rett foran dem i en eller annen butikk. Slik har det kommet noen interessante bekjentskaper på bordet. Nå forstår jeg at interessante kan forstår på mange måter, og ikke nødvendigvis i positiv forstand, men det var faktisk slik ment. Veldig hyggelig, og oster jeg ellers ikke ville ha smakt ennå har kommet min vei. Så er det befriende at andre velger ost, da er det en viss mulighet for det foretas andre valg enn jeg ville ha gjort. Det er en måte å komme seg videre på. Og nettopp østerrikske oster er ikke noe jeg er veldig kjent med. Desto hyggeligere. Minner meg på at jeg har en jobb å gjøre i så måte. Kommer nok tilbake til det skal du se.

Jeg takket selvsagt for ostene. Og får beskjed tilbake; det er lokale oster fra Altenmarkt. Området ligger rett syd for Salzburg og heter Amade. Og så komme dagen kulturelle saksopplysningen: Derfor heter Wolfgang Amadeus Mozart, fordi han kom fra Amade. Slik er det. Tipper at du ikke visste akkurat det. 🙂

Så her sitter jeg med to østerikske oster, en fransk salamipølse og en øl fra Aass bryggeri. På en onsdagskveld. Skriver til deg og synes jeg har det både godt og hyggelig.

To litt forskjellige oster. En St Paulin type, halvfast og veldig mild. Dernest en fastere og mer fjellaktig ost. Ganske mild denne også. Kumelk. Passet i grunnen veldig godt til en øl på en onsdagskveld.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen