Dip med mais og Parmigiano reggiano

Dip er flott og spesielt nå i sommervarmen. Dip med mais og Parmigiano reggiano er en mexicansk variant jeg kom over og som skal serveres varm. Mais hører jo også med til sommeren og grillen. Aller helst skal den inneholde en ost som heter Cotija, men det tror jeg ikke finnes her til lands. Imidlertid ligner den svært mye på Parmigiano Reggiano, så det er ingen grunn til å gå over bekken etter vann. Men skulle du tilfeldigvis værra på vei til Mexico så er det bare å handle med seg et stykke.

Dette trenger du

2 ss olivenolje
7 dl rå maiskorn
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløkskløft, presset
1 dl lettrømme
4 ounces cream cheese
2,5 dl revet Parmigiano Reggiano (Riv den selv, best det!)
1/4 ts havsalt
1/4 ts malt svart pepper
Rivjern, stekepanne og bolle

..og slik gjør du det

Forvarm stekeovnen til ca 190 grader.
Ha 1 ss olivenolje i en stekepanne og varm opp til middels varme. Tilsett hakket sjalottløk og presset hviløk. La det surre mens du rører til alt er gyldent og mykt. Tilsett maiskornene, salt og pepper. La dette surre i ca 5 minutter til maisen er blitt litt mørkere i fargen. Ta pannen av platen.
Bland rømme, cream cheese, revet Parmigiano reggiano i en bolle. Tilsett deretter maisblandingen og rør alt godt sammen. Ha den andre spiseskjeen med olivenolje i stekepannen, hell dip’en tilbake i samme stekepanne (eller en smurt ildfast form) og sett i ovnen på 190 grader i ca 10 minutter til alt er varmt og boblende.
Servers varm med torilllachips eller godt brød til.

Å drikke til

Noe tørt og hvitt i glasset enten med eller uten bobler. Alternativt et lyst maisøl. Det er jo etter manges mening ikke skikkelig øl, men det er nå slik de i hovedsak lager det i Mexico og det er derifra dip’en kommer. Noen shots med tequila også, så er det ikke sikkert det blir noen mer enn dip den kvelden.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen