Der veien ender…

Lands End? Nei ikke helt det, selv om veien ender nok der også. Heller Tobermory. Der slutter veien. Tobermory er rett nok hovedbyen på Isle of Mull, uten at det trenger å være så stort. Det bor ca 725 folk der. Det er ikke større enn at det går an å ha et gårdsbruk uten å føle seg truet av byen. Men altså, det er en ganske vakker liten by, som for øvrig betyr Marias brønn. Tobar Mhoire på gaelisk. Så vet du det. Og skulle du tenke på å ta deg en tur  så er den ganske vakker.

Skal ikke være så vanskelig å finne en plass å bo, vant til turister som de er. Og drar du dit så er det et par ting å gjøre i tillegg til fiskekturer, hval og delfinsafari og noen berømte hvithalete ørner. Whisky og ost. Isle of Mull ost. Isle of Mull whisky.

Jeg lar meg lett fascinere av folk som bryter opp, flytter og gjør (kanskje) noe annet, alternativt det samme et annet sted. Sgriob-ruadh farm. Uttales ski-brooah. Hvem kunne tenke seg det? Det har altså familien Reades gjort. Fra Somerset til Isle of Mull. Ganske tøft. Skal ikke si at det ikke feier en og annen storm og regnbyge inn fra Irskesjøen og velsigner Somerset også, men hyppigheten og intensiteten er nok markant større på Skottlands vestkyst, selv om de Ytre Hebridene nok tar litt av for det verste uværet. Nå er ikke Hebridene kjent for sine høye fjellkjeder, så det er nok ikke så mye det tar av likevel.

Hit dro de altså og startet med gårdsdrift og ysteri. Det var tilbake i 1981, så en del har skjedd siden det. For det var ikke bare å flytte rett inn. Håper de visste hva de hadde kjøpt og virkelig så potensialet. Må innrømme for egen del at dersom bildene forteller hele sannheten hadde jeg nok slitt litt med det.

Og er du i området må du stikke innom; se bare hva de skriver på sin egen hjemmeside: Visitors to the Farm are always most welcome. You may see us at work making «Isle of Mull», inspect the cheeses as they mature for many months in our underground cellar, watch the cows being milked, or simply relax over a Ploughman’s lunch in the Garden Barn. Those who know Isle of Mull will tell you that of all the Scottish Islands it is the most beautiful. We hope that you will discover some of its magic and mystery through its cheese! Det var vel noe. Og så Ploughman’s i hagen da du. Vel i hagelåven. Men sikkert ute også om det er opphold. Og drikke til blir det vel saktens også en råd med.

God tur.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen