Bouchon de Chèvre

Så inderlig søt. Chèvre er sjelden store, bortsett fra de industriproduserte kubbene, men det er ikke noe jeg beskjeftiger meg med. Men Bouchon de Chèvre er ekstra små kubber, bare en 5 cm lange og knapt et par centimeter i diameter. Ser altså ut som en vinkork, noe navnet også bærer preg av. Bouchon de vin kan vel bety vinkork, kan det ikke det? Veier rundt 25 gram, så slik sett er det ikke mye å skryte av. Men så lenge smaken gir en munnfull, så trenger ikke volumet gjøre det. På bildet under ser de noe større ut, rart med close-up og hvordan det kan lyve.

Bouchon de Chèvre
Bouchon de Chèvre

Fra Sancerre denne osten, Loire, og kalles derfor også av og til Bouchon de Sancerre, selv om Bouchon de Chèvre er det mest brukte navnet. Bouchon de Sancerre ble nemlig gjerne forvekslet med en virkelig kork i en flaske med Sancerrevin og folk forsto ikke at det dreide seg om en ost. Upasteurisert og lagret vel 7 dager. Fin hvit kjerne og blekgul rundt, inkludert skorpen.

Som med mange Chêvre-oster er den best om våren og sommeren.

Noen hevder denne smaker og dufter mye, men det er jeg ikke enig i. Ganske mild selv om det ikke er tvil i at det er en geitost og da mest smaksmessig. Gir god fylde i munnen. OK, putter du den opp i nesen så kjenner du at det er Chèvre. Men det er ikke så ofte i hvert fall jeg gjør det.

Tilgjengelighet

Har faktisk ikke sett den i Norge. Den er ganske spesiell med sin lille størrelse og form så jeg hadde nok lagt merke til det. Men det betyr selvsagt ikke at den ikke finnes her til lands. Den osten jeg spiste er kjøpt i Frankrike, på Monoprix i Nice.

Å drikke til

Ost fra Sancerreområdet fordrer naturlig nok vin fra Sancerre. Sancerre kan komme både i enklere og mer komplekse utgaver, siden osten er ganske mild kreves ikke en veldig kompleks vin til.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen