De fleste er godt kjent med brownies, det er fort gjort å smøre sammen til bursdag, skoleavslutninger eller andre sammenkomster. Og veldig populært. Jeg vet ikke om noen lager brownies fra bunnen lenger, eller bruker alle en ferdig blanding? Sikkert ikke. I denne oppskriften skal jeg overlate til deg å velge om du vil bruke din egen oppskrift eller om du vil bruke en kakemiks.
Det jeg tenkte var å foreslå en variasjon, nemlig å toppe browniesene med creamcheese.
Dette trenger du:
1 pk creamcheese, myknet
1 dl sukker
1 stor eggeplomme
¼ ts vanilje
..og slik gjør du det:
Varm opp stekeovnen til 175 grader.
Tilbered browniesene i henhold til din favorittoppsktift eller slik det står på pakken. Hell over i egnet kakeform.
Blande creamcheese, sukker, eggeplomme og vanilje og visp til du får en myk og jevn blanding
Hell forsiktig over kake»deigen» og jevne veldig forsiktig slik at det ikke blander seg. Bruk en slikkepott. Ostemassen skal ligge på toppen.
Sett inn i ovnen og stek ca 50 minutter, men sjekk underveis, ovner kan være litt forskjellige. Bruk en tannstikker uten fluor. 🙂
La kaken kjøle seg ned før du kutter opp i passe browniesstykker.
Verre var det ikke. Det viktigste er å spre ostemassen ut over med nennsom hånd.
Vel bekomme.