Ost og Napoleon Hill

Du kjenner kanskje til Napoleon Hill? Hvis ikke så er det Ok men han var amerikaner og har skrevet en bok som kanskje ved siden av Bibelen er en av de mest solgte i verden. Think and Grow Rich heter den. Ingen grunn til å slutte å lese av den grunn.

En av hans 13 regler for å bli rik er da «The Mystery of Sex Transmutation». Amerikansk bok skrevet på trettitallet. Ganske spenstig faktisk. Hvorom allting er, det handler om overganger eller at ved en ytre påvirkning så skjer det en omdanning. Tanker blir til ting. Tenkt på det noen gang? Det er realiteten bak de mange flotte gårdsysterien vi har fått i Norge. Tanker blir til ting. Alt begynner med en tanke, så må det handling til for at den skal materialisere seg. Slik er det.

Det var for så vidt den halvt abstrakte siden av «transmutation». Den veldig konkrete handler for eksempel om at når vann blir utsatt for varme så går det over til damp. I motsatt fall, utsatt for kulde så går det over til is. Ytre påvirkning fører til omdanning. Glass er litt enkelt sagt oppvarmet sand.

Melk tilsatt løpe blir til ost. Det er en omdanning. Fra et heller kjedelig produkt, jeg synes vel ikke melk er spesielt sexy, til en rekke fantastiske, varierte og smakfulle og høyst sexy produkter. Samme utgangspunkt kan gi høyst forskjellige produkter. Det er fascinerende. Det er det som gjør at i hvert fall jeg er lidenskaplig opptatt av ost. Naturen gir veldig forskjellige produkter med utgangspunkt i et ganske likt produkt, i hvert fall om vi ser litt stort på det. Kanskje med litt hjelp av menneskehånd, men basert på naturlige bakterier, sopp, enzym og slike ting som vi ellers omgir oss med uten at vi helt vet om det. Som vi kanskje til og med synes er en uting og gjerne vil bli kvitt, men som er et av fundamentene for alt liv på jorden. Og så ost da.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen