Fikensyltetøy med Pære – en Oppskrift.

I disse førjulstider med tørket fiken i sånne halve mursteinspakker er det kanskje på sin plass å komme med en oppskrift på fikensyltetøy med nettopp tørket fiken. «Fersk» fiken i Norge smaker lite, så det har ingen hensikt å bruke, dessuten blir det et veldig dyrt syltetøy.

Du kan altså kjøpe ferdiglaget fikensyltetøy, og det er godt og det er dyrt. Kanskje må du på en butikk med litt større utvalg enn et vanlig supermarked. Da får du være på utkikk etter det. Imidlertid tørket fiken får du hvor det skal være akkurat nå.

Dette trenger du:

1 pk tørket fiken ca 250 g
2½ dl vann
300 g sukker
100 g moden pære, skrellet og kuttet i terninger. Kjernehuset fjernes.
½ flaske flytende Certo e.l.

…og slik gjør du det:

Løs fikenene fra hverandre og kutt i terninger. Pass på å fjerne det harde i midten, inkludert den lille stilkenden som oftest sitter på.
Hell over i en bolle og tilsett vannet. La hvile i et døgns tid, gjerne på et kjølig sted.
Deretter tilsett pærebitene og mos til fin masse med en stavmikser. Hell over i en tykkbunnet kjele og bland med sukker og la det koke opp. Rør rundt så du er sikker på at alt sukkeret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett Certo, bland godt.

Hell over i glass. Pass på at de blir helt fulle. Snu glassene på hodet og la kjøle ned. (Fordel om du skrur på lokket først).

Deretter gjelder et å finne noen gode oster. Gjerne en blåmuggost og en fast og smakfull Alpeost.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen