Quesedilla – ventemat for store og små!

Dette får vi gjerne som ventemat hos et vennepar vi har. Vi har få venner der potetene koker og steken er i ovnen når vi kommer. Mer som en workshop det er lov å delta i og en hyggelig opptakt på kjøkkene.

Quesedilla spiste vi også ganske ofte da vi bodde i USA, men bare på restaurant av en eller annen grunn. Jeg synes det er en fantastisk god snack, men har aldri tenkt på å lage det selv før nå. Og så er det så ufattelig enkelt. Du får ha meg unnskylt hvis dette er noe du lager hver dag, og det bare er meg som er litt bakpå.

Ost er jo en vesentlig ingrediens her og for meg ligger mesteparten av opplevelsen der. En smaksrik ost vil gjøre mer av seg enn en nøytral.

Dette trenger du:

Tortillas (hvete eller mais), lomper eller potetkaker
Ost
Rødløk
Du kan fylle den med andre ting også så som skinke eller salami, bare fantasien din stopper deg her.

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200°C

Dekk halvparten av f.eks. tortillaen med ostehøveltykke osteskiver. Snitt noen tynne ringer med røkløk og legg på osten, ikke overdriv.
Derette bretter du den andre halvparten av tortillaen over osten. Lager noen flere hvis du vil det, legger på en stekeplate og setter midt i ovnen i ca 5 minutter eller til osten er smeltet. Ta ut, legg på skjærefjøl og skjær opp i flotte trekanter. Legges på serveringsfat og serveres. Borte før du aner det, og det tar fem minutter å lage mer.

Velbekomme!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen