Saint-Pourçain-sur-Sioule til Lyon

Etappe 14

Dagens etappe går fra Saint-Pourçain-sur-Sioule til Lyon, gjennom Auvergne. Auvergne er nettopp kjent for ost, selv om faste fjelloster som Salers og Cantal nok kommer fra områder lenger syd enn dagens rute. Imidlertid er det ingenting i veien for å feire dagens etappe med nettopp disse ostene. Samt en flaske Beaujolais. Målgang er i Lyon så de sneier tett inntil Beaujolais også, og nettopp denne vinen passer godt til et stykke Salers og litt brød.

Roanne

Imidlertid farer de forbi like nord for Roanne og ikke langt fra Saint-Haon-le-Chatel hvor Mons holder til. Der er det mye god ost som ligger og modner der.

Roanne er jo ellers en reise verd med sin restaurant Maison Troisgros. *** og både en studie og opplevelse du kanskje bør ta med deg i løpet av livet.

LYON

Og så Lyon da. Med sine restauranter, markeder, Mons sin ostebutikk som ligger i Halles de Lyon Paul Bocuse, samt elven Saône som renner fredelig gjennom byen. Mye annet også, utvilsomt. Byen danner ellers overgangen mellom Burgund i nord og Rhônedalen i syd, er et gastronomisk senter, men unngå for all del de gastronomiske turistfellene som det finnes en del av, og Paul Bocuse sin restaurant er vel en av dem, med mindre du er over gjennomsnittet opptatt av det pompøse og absolutt må ha et foto av deg selv sammen med kokkelegenden in persona. Men for all del, jeg sier ikke at du får dårlig mat, langt derifra, kanskje noen som er mer kjent enn deg får bedre service, men slik er det vel de fleste steder.

Skulle jeg prioritert en stjernerestaurant i området, så hadde jeg tatt turen til Roanne og Troisgros-brødrene. Det er en times kjøretur fra Lyon.

Ost? Ja masse i områdene rundt løypa.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen