Ost og Rosévin

Dette er ikke noe jeg personlig bruker tid på. Jeg tar gjerne et glass rosé, og det tør være kjent at jeg mer enn gjerne spiser ost, men har ikke noe behov for den store ost og rosévin-forskningen. Imidlertid har det nettopp vært rosévinslipp på Vinmonopolet, og på Facebook har det vært noe bortimot Il Mimo-hype.

Så selv om jeg ikke kommer til å prioritere ost til de glassene med rosé jeg kommer til å drikke i løpet av sommeren, har jeg respekt for at du kanskje er opptatt av det.

Rosévin er ofte veldig syrerik, så osten må tåle denne syren. De anbefalingen som kommer her har jeg hentet fra nettet etter å ha drevet litt research.

Det første som kommer opp er naturlig nok chèvre. Det er vår og sommerost, og rosévin er vår og sommervin. Det er vel ikke verre enn det.

Fetaost, gjerne sammen med litt oliven. Da er det mer appetittvekkere så da er det mye drikke som kan gå.

Rochetta er en italiensk blandingsost. Mye av den beste rosévinen kommer fra Italia. Rochetta er en myk og kremete ost gjerne av både ku-, geit- og sauemelk. Noen anbefaler en californisk rosévin. Det er ensbetydende med White Zinfandel og ni av ti er søtlige. Sukkertøysøtlige. Anbefales ikke. Men er du i USA og det er varmt så bør du absolutt prøve et glass velkjølt White Zin. Men ost trenger du ikke.

Mahón er en halvfast ost fra Menorca og er den eneste osten der jeg har anbefalt rosévin, alternativt en tørr cava. Se halvfaste oster.

På den faste siden anbefales en Appenzeller. Sveitsisk fast ost med noe urtepreg. Så mye mer er det ikke noen som har å si om det.

Personlig går jeg vel for feta og oliven dersom jeg skal ha noe å spise til rosévinen.

Husk å servere rosévinen vel avkjølt. Eventuell ost skal helst være temperert.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen