Ost og Øl

Det er noen som hevder at øl passer bedre til ost enn vin. Det er selvsagt naturlig for ihuga ølhunder å si slikt. Jeg skal på ingen måte si noe vondt om øl til osten, men mange oster kommer fra vinområder der det er forholdsvis fjernt å la osten få følge av øl. En del av klosterostene kommer imidlertid fra et miljø med øl og ost. Så helt fremmed er det ikke. Sogar finnes det oster, i hvert fall i Frankrike, som er vasket i øl.

Nå må jeg bare innrømme at jeg er vinmann, men åpen for alternativer.

Smaking

Derfor inviterer jeg til en smaking av norske gardsoster og norsk håndverksøl. Det gleder jeg meg til. Det er nemlig veldig mange gode norske gardsoster og mye godt øl fra norske håndverksbryggerier. Og får jeg med øl fra Grim og Gryt Økobryggeri på Hareid, så er det ekstra stas. Det er helt nystartet, men ryktet går på at det første ølet er ferdig til påske. Siden denne smakingen først er 23. april, så har vi litt tid å gå på. Spennende!!
Mor Åse

Overraskelser?

Så skal jeg jobbe for å kanskje ha noen overraskelser, noen oster du ikke har smakt før. Det må jo være et mål. Det er jo noen oster der ute som kanskje ikke har den bredeste distribusjonen.

Null vin?

Siden ost og øl eller ost og vin er en diskusjon, så tenker jeg vi kanskje kan ha noen dråper vin bare for referansens skyld. Men bare for å ha sagt det: det er ost og øl som gjelder denne torsdagskvelden.

Hvis du ønsker å lese mer så kan du gjøre det ved å gå til kurssiden annet sted på bloggen. Der står det litt om alternative oster og alternative øl som følge. Dette tror jeg kommer til å bli veldig bra.

Vi får smatte og smake og undre oss litt sammen.

Fakta og fun facts

Underveis så skal jeg sørge for litt fakta om de forskjellige ostene og folkene bak, sikkert noen anekdoter også, samt litt basiskunnskap om ost. Da kan du litt mer om det når du går der ifra. Kjekt å kunne.

23. april kl. 19:00

Så vel møtt 23. april kl. 19:00 i Brageveien 1A, på Adamstuen i Oslo.

Meld deg på direkte HER!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen