Ti oster og fem viner

Har absolutt respekt for at du kan ha annet å gjøre en fredagskveld, men jeg skulle gjerne hatt litt flere påmeldte til smakingen Ti oster og fem viner fredag 6.mars.

En reise gjennom de viktigste ostefamiliene

Jeg vet det blir en fantastisk reise gjennom de viktigste ostefamiliene og det franske landskap. Dog med unntak av ferskoster og harde oster. De første er uinteressante og de siste kjenner alle fordi det er oster som Parmagiano Reggiano, Grana Padano osv. Italienske for øvrig de to der. Det er imellom disse ytterpunktene det virkelig interessante ligger, og det er de ostene vi skal smake, sammen med en knippe viner. Dette burde gi en bra pekepinn på hva som passer sammen og hva som ikke er en match in heaven. I tillegg litt brød, som jeg personlig mener er best til ost, i motsetning til kjeks i alle varianter. Og så litt annet tilbehør, så som daddelhonning som er noe av det beste du kan få til ost.

Foto: Gunnar Blöndal
Foto: Gunnar Blöndal

Jeg vet at mange av oss kan gå på vinsmakinger og winemaker’s dinner så godt som hver dag i uken om det høver seg slik. Så konkurransen er sikkert intens.

Ost i fokus

Imidlertid er det lite smakinger der ost med tilhørende drikke står i fokus. I hvert fall med den bredden og de spennende ostene du får her. Så dette er en fantastisk mulighet.

Hadde et basiskurs i ost her for litt siden, som hadde bra besøk. Men har lyst å variere, så derfor en real smaking med noen fantastiske oster. Basiskurset kommer imidlertid tilbake.

Vennlig påminnelse

Ikke noe annet enn en påminnelse dette, vil som sagt gjerne ha med litt flere. Til flere vi er til bedre blir det. Dessuten, en fantastisk måte å starte fredagskvelden. Så kan du gå på byen etterpå, om du vil.

Og du kan melde deg på Ti oster og fem viner HER!

Vi holder til i flotte lokaler sentralt på Adamstuen. Neida, kan ikke måle seg med Freia-salen, men ikke så langt unna!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen