Sør-Afrika November 2024

REKLAME

sør-afrika

Bli med OSTEPERLER på vin, ost og mattur til Sør-Afrika 9. til 22. november 2024! Selvsagt vil det være spennende sightseeing, turer i naturen og tid til egen disposisjon. Vi har fokus på gode opplevelser enten det er ost, mat, vin eller andre sanselige inntrykk. Sør-Afrika er vakkert, Cape Town er kanskje en av verdens flotteste byer, men det er også et land som er kontrastfylt, og vi kan ikke dra på tur dit uten at vi har noe fokus på det også. Dagsprogrammet finner du HER! For å bli med på tur gå til Påmelding!

Vindistriktene

Vi skal innom Constantia, den dalen er vakker rett og slett. Nei, verken Klein eller Groot, men den relativt unge vingården Beau Constantia. Elgin med Elgin Vintners, Gabrielskloof og Crystallum i Bot River med lunsj på restauranten deres Farro. Kanskje rekker vi innom lille Anysbos også, geite-, vin- og olivengård. Ost, vin og oliven der altså. Favorittområdet mitt Hemel en Aarde (det betyr himmel og jord for øvrig) med Newton Johnson og så Creation med en sensorisk mat og vinopplevelse. Vi skal selvsagt også innom de mer kjente områdene Stellenbosch og Franschhoek, samt chicke Swartland hvor vi spiser lunsj og smaker vin hos AA Badenhorst. Noen steder skal vi innom for å smake vin og høre historiene deres, andre steder spiser vi i tillegg lunsj. Vi er opptatt av at de stedene vi besøker har en historie å fortelle. Mange kule produsenter, de fleste er representert i Norge, hvis man leter litt. Men også fint å vise andre, små, gode produsenter som kanskje har en annen fokus og egen filosofi. Det blir ost og vin, Cap classique masterclass hos smått legendariske Ann og Pieter Ferreira i Franschhoek. Dessuten blir det en innføring i sør-afrikansk vin og vinproduksjon hos Cape Wine Academy i Stellenbosch. Med på deler av turen får vi med oss franske Christine, vinekspert som bor i Cape Town. Hun er markedsføringsansvarlig for vin fra Elgin-distriktet, så det lover godt i forhold til besøk.

Sør-Afrika
Mangfold av vin

Mye god mat

I tillegg til det opprinnelige kjøkkenet er Sør-Afrikas matfat sammensatt av impulser både fra øst og vest, som den smeltedigelen det er. Restauranter med lokal mat, vingårdslunsjer, men også frampek som lunsj med tang, tare og sjøgress, fantastisk godt og spennende, samt utrolig bærekraftig. Braai blir det nok. Hva med cocktails og tapas på Ficks i Hermanus? Eller kunne det heller friste med Abalone på restaurant Perlemoen? Abalone er også kjent som Øresnegle og smaker veldig godt. Vi skal på et av utemarkedene i Stellenbosch, Root44, gå rundt og nippe til all den gode maten du kan smake på eller kjøpe til lunsj. Ja, selvsagt skal vi spise på Waterfront både sammen og du kan utforske på egen hånd, og vi får nok smakt Biltong. Tre felles middager på Boschendal, utrolig vakkert sted. De fleste middagene er felles, men noen er også på egen hånd. Åtte middager felles, fire på egen hånd. Åtte lunsjer inkludert, hvorav fire er vingårdslunsjer. Er du opptatt av te så anbefaler jeg Rooibos. Husk at på de fleste middagene og lunsjene er drikke til maten på egen regning.

Sør-Afrika
Yours truly i fantastisk flotte og fargerike Bo Kaap.

Ost

Vi skal innom ett ysteri, smake på litt mer ost, men det blir ikke hovedfokus. Det er imidlertid interessant å se hvordan de driver, hva slags oster de tilvirker og smake på disse.

Ut på tur

Sør-Afrika
Pernille Stallemo, vår erfarne, norsktalende, Cape Town-baserte guide på turen. Her i Fernkloof.

Vi skal ikke bare sitte i bussen, tusle rundt blant vintønner og ståltanker, smake og spytte (anbefaler det), spise godt og sove i gode senger. Vi skal ut på tur. Table Mountain selvfølgelig. Pernille i Nonophela travel som er den som arrangerer turen, er sertifisert guide på Table Mountain og Sør-Afrika generelt. Vi er i gode hender. Du kan velge å bli med til Kapp det Gode Håp med Boulders Beach, eller gjøre noe på egen hånd. Robben Island med egen guide som var Mandelas medfange og sto ham nær. Shoppe enten på Victoria and Albert eller ta turen til Canal Walk Shopping Centre litt nord for sentrum. Du kan også bare tusle rundt, sitte på fortauskafé og ta pulsen på byen eller dra til Bo Kaap og ta selfie (du som alle andre). Frivillig morgentur til Mt Rochelle i Franschhoek. Fernkloof naturreservat ved Hermanus, se etter hval (dog helt på slutten av sesongen for det), eller tusle rundt på Grotto Beach. Klipgat-grotten i de Kelders blir som å komme hjem til sine egne aner, her stammer nemlig noen av de første av oss fra. Spektakulære Chapmans Peak drive, Sir Lowry’s Pass og Franschhoek Pass. Det blir storby, småby og bondelandet. Det blir township.

Hoteller

Vi skal bo fire netter i Cape Town, fire netter i Hermanus og tre netter mellom Franschhoek og Stellenbosch. Hotellene i både Cape Town og Hermanus ligger veldig sentralt, de tre siste nettene er landlige. Overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom, men ønsker du enkeltrom så får du selvsagt det. Det koster bare litt mer.

Sør-Afrika
Portswood Hotel, Cape Town

Har du lyst til å være med?

Jeg lover at det blir en fantastisk tur der vi viI bli møtt med gjestfrihet hvor enn vi kommer. Lave skuldre med en blanding av hektisk og avslappet, slik blir det gjerne. Vi flyr samlet fra Oslo til Cape Town og blir møtt av Pernille på flyplassen når vi kommer fram. Jeg blir med på hele turen både fram og tilbake. Dersom du ønsker å dra på safari så er ikke det en del av turen og du må legge til det enten før eller etter. Berg-Hansen/Nonophela kan være behjelpelig med det.

Har du lyst til å være med? I så fall er det bare å melde seg på HER. Sør-Afrika er en fantastisk feriedestinasjon og dessuten et land som det er billig å dra til – du får faktisk mye for den norske krona. Turen vil kunne bookes hos Berg-Hansen reisebyrå. Undertegnede og Pernille Stallemo blir med på turen samt delvis Christine og vi skal ta godt vare på deg.

PRIS

Vi må snakke om pris, det koster noe det her selv om valutakursen er gunstig. Men så får du mye også.

Prisen er kroner 41 695 per person i delt dobbeltrom. Ønsker du enkeltrom må du legge til kr 7 600,- Det forbeholdet vi må ta er flyavgiften og om valutakursen skulle komme på ville veier. Prisen er forøvrig basert på reise i økonomiklasse med Qatar airways fra Oslo via Doha. Eventuell tilslutningsreise kommer i tillegg. Det er viktig å være klar over at Qatar ikke tillater at tilslutningsreise inkluderes i billetten, slik at eventuelle forsinkelser, kansellerte fly mv blir på din risiko. Ønsker du å oppgradere flybilletten så kommer den kostnaden i tillegg og forutsetter ledig plass. Ved påmelding må du betale et depositum på kr 10 000 per deltaker. Resten av kostnaden forfaller i løpet av august. Du kan velge å betale med kort eller motta faktura.

Dagsprogrammet, klikk HER.

For påmelding klikk HER.

For mer informasjon ta kontakt med Anne Catrine Vollen hos Berg-Hansen Grupper og Konferanser

Telefon 38 12 21 63 / e-post: acvo@berg-hansen.no

Påmelding innen 30. mai 2024

House keeping

Forhør deg med din fastlege angående vaksiner. Uansett anbefales vaksinering mot Hepatitt A om du ikke allerede er vaksinert. Se ellers Utenriksdepartementets informasjon for Sør-Afrika. Husk reiseforsikring og pass (nødpass aksepteres ikke for innreise til Sør-Afrika). Det er anbefalt at passet har en gyldighet på seks måneder ut over hjemreisedato.

Disclaimer

OSTEPERLER AS er medarrangør for denne turen. Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet. Turen bestilles via Berg-Hansen reisebyrå og er omfattet av reisegarantifondet. Tips til hotellbetjening, sjåfør og andre som yter deg service er ikke inkludert i prisen for turen, ei heller drikke til maten. Det er vanlig å gi tips i Sør-Afrika.

Meld deg på HER.

Share your cheese knowledge
Handlekurv
Skroll til toppen