Sør-Afrika November 2024

REKLAME

Sør-Afrika
Cape Town i ettermiddagssolen sett fra rett under Table Mountain

Programmet er naturlig nok ikke helt klart ennå, men det blir vin, ost og mattur til Sør-Afrika fra 9. til 22. november 2024 med OSTEPERLER. Selvsagt vil det også være noe spennende sightseeing, og tid til egen disposisjon. Vi har fokus på gode opplevelser enten det er ost, mat, vin eller andre sanselige inntrykk. Sør-Afrika er vakkert, Cape Town er kanskje en av verdens flotteste byer, men det er også et land som er kontrastfylt, og vi kan ikke dra på tur dit uten at vi også har noe fokus på det med besøk hos Masi Creative Hub, blant annet.

Vindistriktene

Vi skal innom Stellenbosch og Franschhoek, chicke Swartland, vi skal til ukjente Stanford, og ikke å forglemme Elgin og Hemel en Arde, mine favorittområder og sannsynligvis sammen med Swartland de mest hippe vinområdene i Sør-Afrika. Har du alltid drømt om å besøke Constancia? Vi tar en tur innom. Mange kule produsenter, slett ikke alle representert i Norge. Men det er noe av hensikten; å vise andre, små, gode produsenter som har annen fokus og egen filosofi. Med på turen får vi også med oss en fransk vinekspert som bor i Cape Town. Hun er ansvarlig for markedsføringen av vinene fra Elgin-distriktet, så det lover godt i forhold til besøk. Vindistriktene er mer enn vin, så noe bærekraftig landbruk skal vi også få med oss.

Mat må vi ha

Restauranter med lokal mat, kanskje lunsj med tang, tare og sjøgress, fantastisk godt og spennende, samt utrolig bærekraftig. Det typiske Cape-kjøkkenet, autentisk lunsj i Bo-Kaap (over Cape betyr det på afrikaans). Braai skal vi også ha. Kanskje vil du på et av utemarkedene i Stellenbosch og gå rundt og nippe til all den gode maten du kan smake på eller kjøpe til lunsj? Ja, selvsagt skal vi spise på Waterfront og vi skal smake Biltong.

Sør-Afrika
Yours truly I fantastisk flotte og fargerike Bo-Kaap, her skal vi spise tradisjonell lunsj.

Ost

Vi skal innom noen ysterier, men det blir ikke hovedfokus. Det er imidlertid interessant å se hvordan de driver, hva slags oster de tilvirker, er de bare påvirket av Nederland? Det er de slett ikke. Og kanskje får vi lov å komme på besøk til en av de virkelig små produsentene som er omfattet av et Slow Food Presidium. Vi jobber med det, men det er slett ikke sikkert.

Ut på tur

Vi skal ikke bare sitte i bussen, tusle rundt blant vintønner, smake og spytte (anbefaler det), spise godt og sove i gode senger. Vi skal ut på tur. Table Mountain selvfølgelig. Pernille i Nonophela travel som er den arrangerer turen, er sertifisert guide på Table Mountain. Du kan velge å bli med til Kapp det Gode Håp med Boulders Beach, eller gjøre noe på egen hånd; Robben island, shoppe enten på Victoria and Albert eller ta turen til Canal Walk Shopping Centre litt nord for sentrum. Du kan også bare tusle rundt, sitte på fortauskafé og ta pulsen på byen. Morgentur til Mt Rochelle i Franschhoek. Fernkloof naturreservat ved Hermanus, se etter hval eller tusle rundt på Grotto Beach. Klipgat-grotten i de Kelders blir som å komme hjem til sine egne aner, her stammer nemlig noen av de første av oss fra.

Har du lyst til å være med?

I så fall er det bare å melde sin interesse her. Turen vil kunne bookes hos Berg-Hansen reisebyrå etter hvert. Undertegnede og Christine blir med på turen samt delvis Pernille fra Nonophela og vi skal ta godt vare på deg.

Share your cheese knowledge
Handlekurv
Skroll til toppen