Klein River Cheese, Stanford, Sør-Afrika

Klein River Cheese

Det er tider å komme til et nytt sted føles som å komme hjem. Klein River Cheese er et slikt sted. Så hjertelig hilst velkommen og tatt vare på. Klein River Cheese ligger vakkert langs elven Klein River med en enorm parkhage, like utenfor Stanford i Stanford-dalen. Det er definitivt en gård, men mest av alt et gårdsysteri, de driver ikke med melkeproduksjon selv, men kjøper melken fra noen få omkringliggende bønder, delvis familie.

Klein river cheese
Et lite utvalg av Klein River Cheeses oster servert i hagen
                                   

Ostene de lager på Klein River Cheese varierer fra myke til harde og den mest kjente er deres Gruberg, en sveitsisk type som minner om en Gruyère. Denne osten er også inkludert i Academy of Cheese-biblioteket, det er en ære. Men de har et godt utvalg av ost fra ferske til godt modnet, vasket skorpe og naturlig skorpe. De har til og med en ost som heter Parmesan noe de har lov å kalle den i Sør-Afrika. Et par danske varianter også – Havarti og Danbo. Ingen norsk dog, hvordan kan det være? Hva med å bruke litt av mysen fra osteproduksjonen til å lage en brunost. Jeg er sikker på at de fleste sørafrikanere er søtmonser, så det ville vært en hit.

Vi planlegger å besøke Klein River Cheese på vår Sør-Afrika-tur i november 2024. På mitt besøk var jeg heldig nok til å bli guidet rundt hele ysteriet inkludert det enorme modningsanlegget. Jeg må innrømme at det krever en hjerne som er annerledes skrudd sammen enn min for å holde styr på alle de ostene og hvilke som er klare når. De gjør det veldig bra, så det er definitivt et system. Vi kan ikke forvente å få en hel gruppe guidet gjennom ysteriet, men mitt håp er at vi kan sitte i hagen eller på Verandaen for en ostesmaking med vin, eller kanskje øl til en forandring, og lytte til historien deres. Jeg er sikker på at det vil være et fantastisk minne å ta med hjem. De lager fantastiske oster, vel verdt å smake.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen