Hvit geitost og vin.

Jeg sitter her altså med to geitoster, norske og av typen chèvre. Nå er ikke mitt spørsmål hva i all verden jeg skal gjøre med dem, for det vet jeg. De er da begge fra Aurenes, den ene er en Knudenost, altså den tradisjonelle(?), den andre er som jeg skrev her om dagen en av de nye de har kommet med, en charolais-type.

Det foranlediget en tur på Polet i går ettermiddag på vei hjem fra jobben. To hvite viner, en Sancerre (Reverdy 2011) og en hvit burgunder (Terroir Noble 2010 fra Girardin). Forskjellig tekstur og lagring krever litt forskjellige viner tror jeg. Det er min hypotese. Det er ikke tvil om at en tradisjonell chèvre fra Loire krever for eksempel en Sancerre, men en Charolais som da er fra Burgund krever en hvit burgunder. Spørsmålet mitt blir da selvsagt om mine to oster som er fra de samme geitene og det samme området og det samme ysteriet også krever det. Selv om det er to forskjellige ostetyper.

Eller blir dette alt for spissfindig? Det er vel et spørsmål om Sancerre vil fungere godt nok for begge to. Det er nok det det dreier seg om i realiteten. Og helst gjør den det for de fleste av oss. Men vi skal heller ikke se bort fra at det går an å finne noen nye kombinasjoner. Det handler om smak og smakfulle øyeblikk; i hvert fall for meg. Da må jeg søke etter det, og det er slik sett noe av helgens prosjekt.

Lucky me!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen