Den nye «Charollais»?

Ja, så kom altså Bo til byen. Med vesken ful av ost. Det er flott. Spesielt for oss som fikk ta del i godsakene. En hyggelig prat og smaking hos Gutta på Haugen. Desto mer hyggelig siden det viste seg at han aldri hadde vært der før. Det er noe med å ha vært på besøk hos noen av hans ivrigste osteselgere.

Charolais-type fra Aurenes
En tørrere ost enn Knudenost, litt mer smuldrete og tørr i munnen. Flott syre og lang geitesmak. Fyller godt i munnen.

Deretter tok vi en kaffe på Pascal. Og dersom du tenker hvorfor Pascal og ikke på Java som ligger om trent vegg i vegg, så er tross alt Bo konditor (også). Det var god kaffe der. Ikke noe problem med det. Under pratens gang kom det frem at han ikke hadde vært hos Fromagerie heller, så da tok vi en kjapp tur dit. I motsetning til hos Gutta på Haugen var det ikke noe Knudenost der. Men de fikk da smaksprøver av den nye. Forunderlig dette, for da jeg var innom forrige lørdag på vei til bursdagsselskap, altså for en og en halv uke siden, så hadde de heller ikke Knudenost.

I og med at så mange andre har osten synes jeg det er rart at en såpass profilert butikk ikke har Knudenost inne, en ost som tross alt har fått veldig mye berettiget skryt, i alle kanaler for å si det slik. Det er lov å slå et slag for god norsk ost, og spesielt gardsost. Og heller Knudenost enn vellagret Jarlsberg i disken. Vellagret Jarlsberg får vi på hvert gatehjørne.

Så dette synes jeg er litt ugreit, rett og slett.

Vel, våre veier skiltes, han er nok tilbake i ysteriet for å snu ost samt yste ny. Livet går sin gang. Og snart kommer det vel en ny variant, Charollais-type eller noe i den retning, kommer vel an på øyet som ser. Vet ikke når, noen ting får vel produsenten har for seg selv. Men god blir den, det vet jeg.

Gled deg.

(Charollais har jeg skrevet om før. Det er en chèvre fra Burgund. Litt annerledes enn de tradisjonelle fra Loire.)

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen