Fikenmarmelade – enda en oppskrift!

Dere synes ikke å bli mette av fikenmarmeladeoppskrifter. Så i dag kommer det en til. Fant den på en brikke som jeg kjøpte på en av disse krims-krams og shabby chick-butikkene som popper opp på et hvert kjøpesenter nå for tiden. Det sto ingen kilde på brikken så jeg har ingen å kreditere, slik er det.

Fikenmarmelade

Dette trenger du:
500g tørket fiken
3 dl vann
1 dl nypresset sitronsaft
10 dl sukker
2 kanelstenger

…og slik gjør du det:
Legg de tørkete fiknene i vann natten over. Ta vare på 3 dl av vannet og hell fra eventuelt overskytnde. Grovhakk fikenen og kok opp med vannet og sitronsaften. La det småkoke i ca 25 minutter. Rør deretter inn sukkeret og legg i kanelstengene. Kok uten lokk til det begynner å tykne. Skum av om det trengs. Ta ut kanelstengene. Ta en runde med stavmikser om du synes det er for mye klumper. Hell over i varme og rene glass. Sett på lokk og la kjølne. Marmeladen vil tykne ytterligere etter som den kjølner.

Til ost dette her. Krever kanskje litt mer arbeid enn noen av de andre oppskriftene i og med at her må fiknene bløtlegges natten over. Også en flott og spiselig julegave du kan gi bort.

Hendige syltetøyglass i flere størrelser får du på Clas Ohlson.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen