Skryteside

Jan Peter sin «oste-leksjon» fikk frem oste-entusiasten i de fleste av oss her på Jessheim!
Med solid og imponerende kunnskap og engasjement om både prosesser, enzymer, geografi, lukt, duft og smak fikk han hele kontoret til å snakke om ost i flere dager etterpå. (Ja, vi snakker fortsatt om det!)
Takk for en fin reise gjennom ostens verden, vi gleder oss til å bruke ny kunnskap på videre osteopplevelser!
Marit Rasmussen
Læringsverkstedet

 

Et lærerikt kurs om ost og vin, der smak og kunnskap står i fokus. Tusen takk for oss.
Jørn Tore Persen
Ølakademiet

 

Da jeg feiret min 60 års dag var hovedmenyen ost. Jeg er spesielt interessert og glad i ost. Har spist ost fra hele verden i mange år. Jeg ringte Jan Peter Aursnes og spurte om han kunne stille opp som spesialist på ost i mitt selskap. Fikk raskt ett «ja det kan jeg tenke meg». Vi hadde et lite planlegningsmøte, og Jan Peter tok seg god tid til å høre på mine ønsker og kom med gode innspill til sammensetning og type oster til et fantastisk ostebord med tilbehør. Han sto for bestillingen og gav innspill til det ekstra vi skulle ordne til bordet. Han var med fra 2 timer før gjestene kom og anrettet alle ostene lekkert. Informasjon om alle de spennende ostene og all historien rundt formidlet han til alle våre gjester (vi var 70 stk.) på en profesjonell og informativ måte, med et hyggelig smil og en god kommentar. Det ble en stor opplevelse både for meg som jubilant og for mine gjester. Jeg anbefaler ham på det varmeste.
Carl Henrik Bache

 

Tusen takk for veldig bra arrangement. Din kompetanse og din måte at presentere ost og vin på var helt hva vi var ute etter. Hoppas du har lust på at komme tilbake til oss vid en senere anledning, du hør fra meg!
Daniel Lefverman
Glamox AS BU Glamox Luxo Lighting

 

Hei Jan Peter,

Takk. For en fin og lærerik kveld. Tilbakemeldingene fra deltagerne var svært positive. Det jeg har notert er definisjon av ostetyper, at hvitvin passer utmerket til ost, kanskje bedre enn rødt i de fleste tilfeller og vi fikk bekrefte søt hvitvin til blåmuggost passer særs godt.

Din måte å servere ostene på med posjonsstykker fordelt på en rund tallerken plassert som nummerene på er klokkeskive var nyttig som referanse. Vi begynte kl. 12 med en rund chevre og kl 1 med en annev chevre, for så å fortsette med de ulike ostegrupperingene hele veien rundt klokkeskiva. Veldig pedagogisk. Det litt grove luftige brødet passet godt til. Alle ble godt forsynt.

Fint at du understreket at grønnsaker som tilbehør til ost ikke er bra, heller noe søtt som fikensyltetøy eller en chutney.

Vi var 18, men med ditt opplegg kunne vi gjern vært 30 uten at det hadde gått ut over opplevelsen.

I jordbruksbygda Lier var det ventet spørsmål om hvorfor bare utenlandske oster. Det ble parkert fint med lokale små aktører og derfor begrenset tilgjengelighet for de fleste norske oster.

Dette er et opplegg som jeg håper andre også får oppleve. Fin ramme og stemning rundt et møte.

Takk,

Erik Skaug
President
Lions Club Lier

Hei Jan Peter,

Tusen takk for en flott aften! Gode oster og ditto viner som passet godt til.

Leif Edvin Wærstad

Share your cheese knowledge
Handlekurv
Skroll til toppen