Shoppe ost i New York

New York er en reise verdt, som øvrige USA også for den saks skyld. En av mine USA-drømmer er Route 66 for å ende opp på piren i Santa Monica akkurat tidsnok til å rekke solnedgangen. Men før det mange, veldig mange opplevelser. Route 66 er nok et større prosjekt enn New York. Blitt veldig enkelt å komme seg dit fra Norge etterhvert med tre mer eller mindre daglige flyavganger. Ikke er det spesielt dyrt heller. I New York er det selvsagt mye å oppleve både på den ene og andre måten. Mitt anliggende er selvsagt ost. USA er særdeles undervurdert på ostefronten. Vi tror nok alt er industri og av tvilsom ekthet. Men slik er det på denne siden av Atlanteren også.

Men altså, når du først er i New York, stikk innom en av ostebutikken som er nevnt under og opplev litt av det ekte USA. Håndlagde gårdsoster, gjerne økologiske også. Mange til og med upasteurisert. Det er lov å både tilvirke og selge upasteurisert ost i USA, bare den har fått modne i 60 dager eller mer. Det er det mange oster som skal.

Murray’s

New Yorks fremste ostebutikk med to utsalgssteder. Etablert i 1940 og har utviklet seg derifra. Her får du gode råd, du kan gå på ostekurs om du vil og de har mye god amerikansk gårdsost, eller artisanal som de vil kalle det. Veldig kompetent og hyggelig personale. Åpent all dager.
www.murrays.com
Greenwich village
254 BLEECKER ST.
(MELLOM 6. & 7. AVE.)
NEW YORK
Denne butikken har også ostebar hvor du kan sitte ned for å spise lunch.

Grand Central Market
43rd ST. & LEXINGTON
NEW YORK

Artisanal Premium Cheese

483 10th Ave, New York.
Dette er butikken hvor Max McCalman har regjert og bygget opp seg selv og butikken som autoritet på ost, ikke bare amerikansk. En virkelig stor aktør på nettet og distrubuerer over hele USA. Her kan du også gå på ostekurs. Viktig å merke seg at de holder stengt lørdag og søndag. Også restaurant hvor du kan spise godt.
www.artisanalcheese.com

East Village Cheese

40 3rd Ave,
New York
Drevet av to Tibetanske munker som kom flyktende til USA på 90-tallet nesten bare som barn å regne. Fikk seg jobb hos East Village Cheese uten å kunne et ord engelsk. Da den opprinnelige eieren trakk seg tilbake i 2005 fikk de tilbud om å overta butikken. Slik er den historien; an American dream coming through. Flaks? Neppe! «When preparednes meets with opportunity!»
Ikke den mest eksklusive ostebutikken i New York, men kanskje den billigste og med den mest behagelige servicen. Tibetanske munker hever ikke stemmen.

Stinky Bklyn

215 Smith St. Brooklyn
www.stinkybklyn.com
Er du i Brooklyn så kan det være verdt å stikke inom. Har mye mer enn ost og selvsagt kan du få deg et kjapt sandwich med både ost og skinke på. Åpent alle dager. Hvor gode de er på vin vet jeg ikke, men de har et godt utvalg av øl på fat. Det funker godt til ost det.

Av disse fire butikkene er det nok Murray’s og Artisanal Premium Cheese som er best på amerikansk ost, og amerikansk ost med sjel.

Og er du i beit for hva du skal gjøre, så finnes selvsagt Kongen av New York.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen