Rundemellen

Ja, det er en ost, Chèvre, og det er selvsagt et fjell. Rundemellen finner du her. Vet ikke hva det er med norsk Chèvre og fjell. Knuden, Mugnetind, og nå Rundemellen.

Olestølen

En flott Chèvre fra et mikroysteri, Olestølen, i hvert fall nå sommerstid. Nå melker nok geitene normalt litt lenger enn det er tilrådelig å være på setra, men om Rundemellen også blir ystet hjemme på gården er slett ikke sikkert. Håper ikke det og i så fall et godt tegn.

Rundemellen
Rundemellen

Limited edition?

Dette er en god ost som det nok ikke kommer til å bli ystet store mengder av. Til det er både ysteriet og buskapen for liten. Men det lover godt. Det er Nørrestugu skigard som står bak, de er de samme som yster Mugnetind. De er for så vist ganske lite men har noen forskjeller.

Rundemellen har blant annet naturlig muggvekst og er mer rennende enn broren Mugnetind. Kanskje mer rennende enn godt er selv om det ikke helt fremgår av bildet. Det er for så vidt det samme sjarmerende trekket som Knudenosten har, men litt mer fremtredende for Rundemellen sin del. Nettopp denne naturlige muggveksten vil gjøre at «samme» osten ystet og modnet et annet sted vil bli en annen ost rett og slett. Så det er mitt håp at Nørrestogo er litt unorske akkurat der.

Fantastisk flott smak, osten forsvant raskt fra kjøkkenbenken her i huset. Ikke tvil om at det er geit uten at det er overdrevet og med balansert syrlighet. Mer av denne.

Å drikke til

Ser på Facebooksidene til Nørrestogo at de sier denne passer flott til rødvin. Der er jeg med respekt å melde ikke. Dermed ikke sagt at det ikke funker, den må i så fall være lett. Jeg drakk en enkel Robert Weil Riesling og det satt som bare det.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen