Roquefort Papillon

Roquefort Papillon. Den mest vanlige og best tilgjengelige Roquefort i Norge. En av få oster i dagligvarebutikken som er upasteurisert. Kan se ut som om produsentene av Roquefort er standhaftige uten å gå på akkord med sine tradisjoner og eller prinsipper. Så blir det meste av osten modnet i mer enn 60 dager som er grensen for eksempel amerikanske myndigheter har satt for at en upasteurisert ost skal være sikker. Amerikanere, eller i hvert fall myndighetene, er som kjent gjennomgående drevet av frykt. Så upasteurisert ost har de steinkontroll på, våpen derimot. Så kan vi diskutere hva som uansett ville ha tatt livet av flest folk i løpet av et år.

Nok om det, det er der og ikke her. Paillon er en stor produsent. Det er så vidt jeg vet bare syv produsenter av Roquefort, og Papillon er en av de store. Ble etablert tilbake i 1906 av en Albert Alric. Ikke noe å si på kvaliteten og omsorgen for hverken sauene, melken eller osten selv om det er en stor produsent. Roquefort er mye eldre enn det, de fikk privilegier allerede i 1411 når det gjelder produksjon av osten.

Muggen som gir de grønne muggårene er Penicillium roqueforti og gir også mugg til mange andre oster. All Roquefort er PDO beskyttet og et par av kravene er at både må muggen være fra Roquefort-sur-Soulzon samt at osten må modnes i Roquefort-sur-Soulzon. I tillegg er det flere krav som vi ikke trenger å komme så veldig inn på her, blant annet når det gjelder sauerase. Men upasteurisert må melken være.

Veldig hvit og fin, litt sart og smuldrete i konsistensen, samtidig som den er litt saftig. Har et veldig distinkt saltpreg, og det er vel en av grunnene til at dette er en klassiker til Sauternes. Valnøtter (naturell) vil også passe godt til både vinen og osten.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen