Enere eller middelhavsfarere?

Av og til tenker jeg at jeg må vokte meg for ikke å bli for elitistisk, men så tar jeg meg heldigvis i det. Jeg trenger ikke å skrive en blogg om det dagligdagse, industriprodusert, pasteurisert ikke-smakende og ikke-luktende gulost. Middelhavsfarerne som det går både 13 og 14 av på dusinet. Jeg interesserer meg ikke for det så den nisjen kan noen andre ta. Jeg er opptatt av det ekte, det håndtverksskapte, der det står et menneske bak med omtanke både for dyret som har gitt melken, prosessen og det ferdige produktet. Jeg vil finne, smake og formidle enerne i osteverden. Så tror jeg mange av dem er upasteuriserte, men ikke alle. Derfor finner du noe om enkelte pasteuriserte oster også.

Selv om jeg av og til må innom det hverdagslige vi får på super’n, pakket i plast og temmelig nøytralt. Jeg spiser mye omelett til lunch, jeg lager den selv om morgenen og spiser den kald til lunch som sagt. Da putter jeg ost i den. Det blir ofte Jarlsberg i en eller annen form. Sjelden noe mer blekt enn det. Så kjøpte jeg litt Tilsiter her om dagen og synes det er fint på en brødskive. Restene bruker jeg i omelett på mandag for å få litt mer piff inn i den. Det gjør seg ganske bra.

Slik sett er det greit å bruke osterester. Viktig å brukte opp, finne alterntive bruksmåter, og i en omelett kan du bruke hvilken ost som helst i grunnen. Jeg spiser mye god ost, av og til må jeg stoppe opp, spise litt vanlig ost for å verdsette alle de ostene jeg normalt spiser. Fantastisk å ha det slik. fantastisk å ha en familie som setter pris på ost med smak. Det er luksus det.

Dette bringer meg over på et litt annet tema, nemlig grill. Med grill hører også burgere, osteburgere. Da utfordrer jeg deg til å være litt kreativ med ostevalget, bruke ost med litt smak. Bare å gå inn her så finner du mange gode forslag til alternative oster.

Vel bekomme og god helg.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen