Rettelse – ny feil følger. Nei, bare rettelse.

Jeg var litt kjapp i vendingen. Burde visst bedre og sjekket min egen blogg, så hadde dette blitt riktig. Men jeg var rask, stolte på Patricia Michelson og hennes bok Cheese. Det skulle jeg ikke ha gjort. Nå er det ikke noe galt i det hun skriver, det var bare ikke den osten jeg skrev om.

Jeg kalte den Buchette de Banon, men det skulle vært Buchette de Manon. Ikke den store forkjellen navnemessig, kanskje ikke utseendemessig heller, men smaksmessig….. noe helt annet. Tilgjengelig i Norge også, i hvert fall her i Oslo. Buchette de Banon er en komersiell ost, Buchette de Manon er en fermierost, gårdsost altså. Upasteurisert og økologisk. Bedre blir det ikke. Jeg må innrømme at jeg ikke visste at det fantes en komersiell etterligning. Det vet jeg nå.

Når ting baller seg til er det godt at jeg hadde en våken leser som blant annet sendte følgende melding: ……Buchette de Manon görs av en Producent i Simian la Rotonde i närheten av Banon; är en fermier getost, opastöriserad och ekologisk. En super liten Produktion…. (Hele kommentaren kan leses på bloggen).

Vet ikke om denne produsenten har gårdsutsalg, men det er i hvert fall osten å se etter om du er i traktene. Jeg har i hvert fall en dag lyst til å banke på døren der. Om det nytter vet jeg altså ikke. Men jeg må jo prøve.

Når dette er sagt, så må jeg til mitt eget forsvar si at bildet var riktig, det var av Buchette de Manon, det er den jeg har spist ved i hvert fall et par anledninger.

Buchette de Manon, husk det.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen