Har kost meg med Pyrinéene i dag. Vel forakret her hjemme men dypt engasjert i en bok om franske oster.
B for Brebis og det brakte meg langt inn i Pyrinéenes mange daler. Stikkordet er faste sauemelksoster. Gårdsoster for det meste.
Da ble jeg litt lei meg for at jeg sitter her og ikke har muligheten for bare å farte rundt. Besøke gårder, markeder og ostebutikker. Snakke med folk. Smake ost, skrive om ost. I det hele tatt.
Vel, min fransk er vel litt begrenset i forhold til de store og dyptgående diskusjonene. Når det gjelder fransk er lærevilligheten ganske høy. Men jeg overlever godt. Får meg både mat og husly.
Det jeg funderer over er hvordan ost og gjerne smak kan gi et økonomisk utbytte det går an å leve av. Det er vel et av de spørsmålene jeg stiller nå i sommer. Mye er på blokken, det trengs imidlertid noe mer håndfast også.
Men en tusletur i Pyrinéene, og alpeområdene, Loire og mange andre ostesteder. Det hadde vært gøy det. Det kommer nok. Jeg har sendt det ut til universet. Uansett, Burgund i oktober, men nok mest vin da.