Potetmos med ost og bacon

Denne oppskriften har jeg fra USA. Det vil si det er fritt fra minnet og hvordan den kanskje er. Husker rett og slett ikke om jeg noen gang har tilberedt den, men jeg har derimot fått den mange ganger servert på restaurant. Like vellykket hver gang. 🙂

Potetmos med ost og bacon

Potetmos, eller potetstappe om du vil med baconterninger og revet ost. Siden den er fra USA så er osten gjerne cheddar. Det er nå slik det er der. Husk at engelskmennene kom tidlig til New England og de brakte med seg ost, Cheddar. Derfor er blant annet standardosten på alle cheeseburgere cheddar.

Altså, det du trenger er passende mengder poteter, jeg foreslår mandelpotet som du skreller bare delvis. Blir litt mer rustikk på den måten.

Del potetene litt opp og kok i vann på vanlig måte. Gjerne usaltet vann, det er nok salt i både bacon og ost som kommer senere.

Baconet ternes i små terninger. Alternativt kan du kjøpe lutefiskbacon eller noe slikt, men de er gjerne mer strimlet enn ternet, så del dem i hvert fall i to. Litt nitidig arbeid dette her, men det får gå. Deretter sprøsteker du dem. Ta vare på fettet.

Riv osten på et rivgjern. Cheddar, sveitsisk ost av noe slag, Jarlsberg. Bruk ost som er ost og riv selv.

Mengdene må du tilpasse, det går nok bra tenker jeg.

Når potetene er kokt, heller du av halvparten av vannet og stamper til potetmos. Rør rundt så du får en passe glatt blanding. Deretter vender du inn osten og rører til den har smeltet og fordelt jeg jevnt og fint i mosen.

Til slutt, og rett før servering rører du inn de stekte baconterningene slik at de fremdeles har litt av sprøheten i seg når du serverer.

Hva serverer du dette til?

Det meste unntatt fisk. Vel torsk naturell burde nok gå bra. Og så tenker jeg at siden potetmosen blir ganske mektig så må for eksempel kjøttet være tilsvarende magert. Det er nå bare en tanke; du bestemmer. Dersom du reduserer mengden av ost litegrann, så tror jeg dette passer utmerket til lutefisk. Da skal du også røre inn alt baconfettet.

Å drikke til

Hva som helst, avhengig av hva resten av retten består av. Personlig har jeg aldri drukket annet enn unsweetened ice tea til. Det var det vi drakk på restaurant i USA siden vi alltid måtte kjøre. Ren unsweetened ice tea, ikke noe peach og sukkerkliss her. Laget på skikkelig vis fra bunnen av. Det skal de ha.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen