Pistasjenøtter i Honning

Fikk et tips på Facebook her om dagen. Pistajenøtter i honning. Appelsinblomsthonning for å være eksakt. Jeg spurte litt nærmere hvordan hun laget det, for det hørtes da spennende ut. Men det gjorde hun ikke, hun kjøpte det på en spesialforretning for alt velsmakende og slikt i Fredrikstad. Det finnes mye godt på glass så jeg har ikke noe probleme med det.

Egenprodusert

Nå har ikke jeg trasket byen rundt for å finne tilsvarende her, for det hadde jeg nok funnet. Jeg tenkte at det lager jeg selv. Har imidlertid ikke Appelsinblomsthonning i hus. Pistasjenøtter derimot, vår datters favoritt, er på plass. Naturell. Og så Akasiehonning. Tenkte at det får duge i dag. Appelsinblomsthonning har kanskje noe mer sitrussmak, jeg vet ikke.

En liten glassbolle, og da mener jeg liten. Passe med nøtter opp i, og helle over med honning. Blande godt sammen med en teskje. Kanskje skulle nøttene har vært hakket opp noe? Gjorde ikke det jeg. Tok dem som de var. Smakte veldig godt, da.

Passer til ost

Både nøtter og honning går godt til ost. Pistasjenøtter har en egen smak så det kan selvsagt være litt risky. Prøvde dette med både L’Amuse Farmhouse Gouda (pasteurisert) og Caerphilly (upasteurisert) og det fungerte veldig bra. Blå Vägen ble litt for dominerende, kanskje hadde appelsinblomsthonning stått seg bedre mot osten?

Prøvde også pekan og valnøtter og det funket flott, hasselnøtter fungerte ikke. Synes jeg.

Så ingen grunn til å løpe ut for å kjøpe dyre(?) glass, dette lager du greit selv. Om du gidder.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen