Parmigiano Reggiano Crisp med sjokolade og havsalt

Fant en oppskrift fra Whole Foods Market som fikk tennene til å løpe i vann. En slags cake pop dette. Hvis du ikke er klar over det så er Whole Foods et amerikansk «up-scale» supermarked med sterk fokus på økologisk gourmet. Det er fantastisk å rusle rundt der; se, smake. Spise lunch. Diskutere, få råd og inspirasjon. Handle.

Gratinert Parmigiano Reggiano med sjokolade og havsalt

Dette trenger du

1/4 kg Parmigiano Reggiano
6 ss finhakkete lett ristete mandler med skallet på
125 g mørk sjokolade, finhakket
1 ts raspsolje
Sjøsalt

..og slik gjør du det

Varm opp stekeovnen til 175℃ Dekk stekebrett med bakepapir. Hell ost og mandler i en bolle og rør så det blir godt blandet. Bruk gjerne hendene. Lag 12 runde flate små «kaker», ca 1/2 cm høye og sånn passe diameter, og legg jevnt utover på stekebrettet med god plass rundt hver. Sett midt i ovnen og stek i 6-8 minutter eller inntil de blir gyldne på farge. Ta ut av stekeovnen og la det koldne.
Hell sjokoladen i en bolle sammen med rapsoljen og smelte i vannbad. Rør godt inntil sjokoladen er helt smeltet og er fin og jevn. Dypp 1/3 av «kakene» i sjokoladen, hold over bollen så den får dryppet fra seg og legg deretter på en alternativ kald stekeplate med bakepapir. Dryss litt havsalt over med en gang før sjokoladen har fått stivne. La så sjokoladen stivne i ro og fred. Du kan sette alt i kjøleskapet for å fremskynde prosessen, men du trenger ikke om du ikke har hastverk.

NB! Vær veldig forsiktig med saltet fordi osten er salt og når den blir gratinert så konsentrerer saltsmaken seg fordi væsken i osten fordamper.

Å drikke til

Her ville jeg ha servert en god Amarone. Vil du ha en søt vin kan du servere en Recioto della Valpolicella, for eksempel Allegrini Recioto della Valpolicella Classico 2005. Flott vin.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen