Ostebutikk på nettet?

Ostebutikk på nettet? Kanskje jeg skal begynne med det? Det er ganske mange som etterlyser det. Det ser jeg på søkeordene på bloggen. Ikke det spor vanskelig, det er mange ute i verden som driver med det. Spørsmålet er mer om det er mulig å drive for eksempel kun med det. Jeg vil nå uansett si at i utgangspunktet er det hyggeligere å gå i en spesialbutikk for å handle ost. Få råd, snakke med noen, ikke minst smake litt.

I USA er netthandel stort. Digert land vet du. Lurte også på om jeg skulle bestille noen oster fra Appleby’s siden min kone er i England noen dager. Jeg gjorde ikke det fordi det ble litt knapp tid. De er nemlig litt strikte på bestilling og leveringstidspunktene. Ost er tross alt en forgjengelig vare.

Fikk Blå Vägen levert fra Straumbotn gård her før ferien. Det greide Posten ikke så bra. Godt hjulpet av kanskje en ferievikar i Post i butikk. Så der lå den. Den klarte seg fint den, men ikke all ost er like robust. Tankekorset er at selv bedriftspakke dør til dør ikke greier å levere en pakke som er sendt mandag før torsdag. Det er for lang tid. Derfor ser jeg at de som driver nettbutikk for ost er veldig strikte på det med betilling og levering. Tilbudssiden når det gjelder slike leveringstjenester er ikke så godt utviklet i Norge. UPS kan hente en mandag kl. 16:00 og leverer garantert onsdag ettermiddag. 1 kilo koster 330 kroner. Får ikke solgt ost på nettet på den måten.

Før nevnte Appleby’s har en fast frakt på ca. £ 8 til hvor som helst på de britiske øyer. Ca 75 kroner det. Til å leve med. De synes rett nok selv at det er mye, men da blir det garantert levert når og hvor det skal. Posten Norge er billigere enn UPS men bruker alt fra en til fem dager på leveringen. Det blir i gjennomsnitt for lang tid rett og slett.

Kostnadsmessig så er det nok mulig å få til ting, for jeg bestilte en mobiltelefon på nettet. Vekt 400 gram, bestilt sent mandag kveld og var fremme ved lunchtider onsdag. Frakt 49 kroner. Nå var ikke leveringsgarantien levering så kjapt. Det var sikkert en del heldige omstendigheter som at jeg bor i Oslo. For ost kan vi ikke være så omtrentlige med leveringen.

Så jeg vet ikke om nettbutikk for ost er en god idé i dette landet. Men kanskje en dag; SmaksPerler på nett med godsaker generelt og ikke bare ost. Languiole kniver også når jeg tenker meg om. Ville du handlet? Alle som handler over 500 kroner får et eksemplar av boken min på kjøpet. En oppskrift på det gode liv. God handel.

PS! Har ikke vært inne på alle delikatessebutikkenes hjemmesider for å sjekke om de selger varer på nettet også.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen