Ost og søt vin

..og med søt vin mener jeg i dette tilfellet ikke Sauternes eller portvin. Nei, jeg er mer over på tysk Auslese, mer spesifikke en Auslese fra Mosel.

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Auslese 2003

Foto: Gunnar Bløndal
Foto: Gunnar Bløndal
Det er altså Foreningens årsmiddag lørdag og ostevinen er en Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Auslese 2003. Det er litt uvant. Ikke vinen som sådan, men i kombinasjon med ost. Det går nok mer på at denne bloggeren kan være tradisjonell av og til. Søt vin passer generelt godt til ost. Og denne vinen spesielt har blant annet både plomme og pære som del av sitt aromabilde. Smaksmessig har den fin syre og kan således godt håndtere fettet i osten.

Gleder meg til denne utfordringen.

Tre oster

Tre oster skal på tallerknen. En er på plass hvis den er tilgjengelig akkurat nå. En annen er konseptuelt på plass, det vil si ostetypen men ikke nødvendigvis akkurat hvilken spesifikk ost. Så trenger jeg en tredje. Har noen tanker, men må bruke kvelden på å søke litt til. Så har du noen tanker om dette eller egen god erfaring så er det bare å gi besjed. For ikke å snakke om dere ostespesialer her i byen, bare å skrike ut «your best offers!»

Så kommer det fasit og notater etter hvert, søndag kanskje, litt avhengig av hvilken grad av vellykkethet middagen utarter til.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen