Ost med te til

Te til ost?

Som kanskje noen har fått med seg hadde jeg meg en sånn passe mengde ost hjem fra Frankrike i forrige uke. Vi er en ostespisende familie men det er ikke alle oster som faller i like god smak hos alle og det kan derfor ta noe tid å spise opp. Derfor inviterte

Franske oster
vi venner, store og små, over på god ost, godt brød og god te. Det går selvsagt an å drikke te til ost, det passer sogar veldig godt synes jeg selv om de fleste nok ville velge vin i en slik situasjon. Litt akasiehonning, noen valnøtter og daddelhonning med sesam hørte også med.

Newby te

Teen var fra Newby. Ikke så stor produsent og forholdsvis ny i Norge, men du finner den hos Åpent bakeri, Java og United bakeries blant andre. Den var ikke mer avansert enn at det var English Breakfast, men det synes jeg er en god te. Trenger ikke alltid være Darjeeling First Flush heller. Dessuten har English Breakfast en litt fyldig smak som passet godt til smaksrike oster.

English Breakfast te

Nå er ikke denne bloggen om te, men bare kort historien om English Breafast te. Den ble i sin tid utviklet i Edinburgh av en Tea Master ved navn Drysdale. Grunnen til at den er blitt populær er at Dronning Victoria likte den så godt at hun hver gang hun var i Skottland tok med en forsyning hjem til London og døpte den rett og slett English Breakfast Tea. Så slik er det.

Hyggelig venneselskap

Noen studie av hvilke oster som passet best til teen gjorde vi ikke. Og spennet av ost var ganske stort fra Colombier og St. Félicien til Epoisses og Soumaintrain via en liten chèvre kjøpt på markedet i Chablis

Vellagret chèvre
og som var lagret i 8 måneder og så slik ut. Comté og St. Nectaire var også representert. Dette var et hyggelig venneselskap med gjester fra knappe tre år til undertegnede som eldstemann.

Godt brød

Til slutt må jeg nevne, som jeg har nevnt mange ganger tidligere at jeg foretrekker brød til ost. Denne gang og som så ofte før fra Åpent bakeri. Salte kjeks til ost er ut her i familien. Ost har gjerne mer enn nok salt som det er om den ikke skal spises på salte kjeks også. Det er kanskje noe som henger igjen fra den tid det var pop å spise søte kremoster? Slike som var (er?) rullet i mandelflak og slikt?

Kan anbefales

Ost med te til kan mer enn gjerne anbefales. Føl deg fri til å eksperimentere litt med teen også, ikke bare ostene.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen