..og vinneren ble..?:

I en travel hverdag er det ikke så ofte jeg kan stå på kjøkkenet og kokkelere, må innrømme det. Det skulle jeg blant annet hatt mer tid til. Men jeg har også en annen jobb som gir mesteparten av inntektene. Men innrømmer gjerne at jeg synes dette er mer morsomt. Så i går hadde vi en liten strategiøvelse over kjøkkenbordet. Det er der vi har slike øvelser her i familien, det som da også benevnes Riverside café.

Jeg hadde tre oster, i grunnen fire men den fjerde lot jeg hvile. Det var en Brie de Meaux, en Camembert de Normandie fra Mons og så hadde jeg litt igjen av Aurenes sin nye chèvre. Sistnevnte er foreløpig sjelden vare så jeg sparer og koser meg med den.

Det tilbehøret jeg hadde tenkt ut var en lakrissaus, meget enkel å lage og oppskriften finner du her. Den andre var en sjokoladesaus med fersk ingefær. Mørk Valrhona, nå funker nok Freie sine like godt.

Lakris
Vi er veldig glad i dem siden de er gode og det er min kone som var ansvarlig for utvikling og lansering i sin tid. Flink hun.

Skal ikke tvære ut dette om på TV………………………………….Den beste kombinasjonen, og den synes vi var veldig god, det var Camembert (de Normandie) og lakrissaus. Den sausen gjorde noe med osten slik at det ble en helt fantastisk smak.

I forhold til Brie’en passet det liksom ikke. De er jo i slekt disse to ostene, men altså ikke mer like enn at denne kombinasjonen gjorde stor forskjell. Artig. Da holder jeg meg til Brie og en godt moden banan. Til chèvren fra Jæren? De nøytraliserte hverandre. En veldig fin smak, men geitosten forsvant. For så vidt en morsom ny smak. Men tilbehøret tenker jeg skal komplettere, ikke nødvendigvis skape noe nytt. Altså, det blir det jo uansett, det forstår jeg også, men du forstår hva jeg mener, ikke? Men er du likevel på jakt etter det helt nye så er chèvre og lakrissaus en måte.

Sjokoladesaus med ingefær? Syntes vi ikke funket til ost, i hvert fall ikke til de ostene vi hadde. Men iskrem, ganske fantastisk. Det gjelder nok lakrissausen også.

Å drikke til? Nå er jeg på Camembert med lakrissaus. Jeg vet faktisk ikke. Men jeg tenker at en fyldig rødvin skulle kunne passe bra. Har du noen forslag, erfaring, så kom med det.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen