Ja takk, begge deler!

Stilte spørsmålet Brie eller Camembert i går og svarer Ja takk, begge deler i dag. Hadde en runde i formiddag der min kone synes jeg kansje er litt kjedelig i variasjonene mine, det vil si hva slags tilbehør jeg anbefaler til ostene. Så jeg tok henne på ordet og labbet av gårde til Gutta på Haugen med lapp i lomma. Det er sjelden jeg har, men for en gangs skyld visste jeg hva jeg skulle ha og holdt meg til det.

Det som var det flotte var at jeg fant en helt ny chèvre fra Burgund som jeg ikke hadde hørt om før. Duillon Frais heter den. Det er sikkert mange oster jeg ikke har hørt om så det tar jeg med ro, eller en ost i slengen.

Videre ble det fersk ingefær, Valrhona sjokolade og lakris. Så skal jeg prøve å lage noe av det som jeg kan kombinere med ost. Det var det som var tanken.

Foreløpig har jeg laget en lakrisssaus som er meget enkel og består av 50 g lakris (ikke salt) samt 2 dl vann. Kok opp 1 dl vann sammen med lakrisen. Rør hele tiden. Spe på med resten av vannet etter hvert som lakrisen smelter og sausen tykner. Så da er det svak varme og tålmodighet som gjelder. Ferdig når sausen er jevn og fin uten lakrisklumper.

Prøv den til ost, men funker også som trekk på iskrem.

Ja, det andre som sto på lappen var Brie og Camembert, derav innledningen. Upasteuriserte og veldig smakfulle begge to. Det kjenner jeg på duften.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen