New York Blueberry Cheesecake

Har bodd en god stund i USA og de er fantastisk når det gjelder ostekaker. En restaurantkjede heter til og med Cheese Cake Factory. Du får rett nok mye mer enn ostekaker der. Bare for å ha nevnt det. Denne ostekaken fikk jeg servert av min svigerinne Marit. Hun hadde funnet oppskriften på bloggen På Kjøkkenbenken. Smaker helt fantastisk. Det fine, og litt uvanlige, er at den er varm, eller rettere sagt lun. Når du serverer den, dander gjerne med litt blåbær naturell.

New York Blueberry Cheesecake

Dette trenger du:

24 cm kakeform

Bunn:

300 g usøtete havrekjeks
150 g usaltet smør

Fyll:

600 gram Cream cheese
2 1/2 dl kesam
1 dl sukker
1 dl maisenna
2 ts vaniljesukker
3 egg
1 dl kremfløte
200 g Freia hvit sjokolade
1 1/2-2 dl friske blåbær

..og slik gjør du det:

Varm ovnen til 175 grader.
Smelt smøret på svak varme.
Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland med det smeltete smøret.

Hell blandingen over i en rund kakeform og press til en jevn bunn. Stek i ovnen i ca 10 minutter. Det er kanskje lurt å legge bakepapir i bunnen av formen slik at du lettere klarer å ta ut kaken når den er ferdig. Avkjøl kaken.

Pisk cream cheese’en og kesam til det får en kremaktig konsistens.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og hell over i osteblandingen. Bland godt sammen.

Pisk inn eggene, ett om gangen. Ha deretter i fløte (upisket).

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt i vannbad. Rør så sjokoladen inn i fyllet.

Hell fyllet over kjeksbunnen og dryss blåbær på toppen.

Stek midt i omnen i rundt 40 minutter. For å unngå at ostekaken blir brent, dekk til med aluminiumsfolie når den blir gyllenbrun.

Etter 40 minutter; skru av varmen og la ostekaken stå i restvarmen i en halv times tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen