Langs norske turistveger

Skal dra oss gjennom noe vakker norsk natur i dag. Men først skal vi på en ferge jeg ikke har så mye til overs for. Jeg er så gammel at jeg har vokst opp med at vi tok båten til Ålesund. Hjørungavåg het den. Flott navn. I dag er det hydrofoil og 120 bilers ferger som får oss over fjorden, noe som selvsagt er vesentlig mer praktisk.

I denne familien, når vi er på tur nordvestover er det en premie som står høyere enn alle andre. Nettopp på fergen. Ja, sveler. Slik var det i år også. Sittet i mange timer både små og store og gledet oss til svele på fergen. Lørdag kveld, ikke spesielt sent, men stengt kiosk og ingen sveler. Megaskuffelse og utrolig dårlig service på et så viktig samband.

Med all mulig respekt for fremskrittet, men slik blir det når alt skal konkurranseutsettes og fergedriveren sitter i Stavanger. Fin by det der man ellers har sans for mat og spesialiteter. Men det har tydeligvis ikke sunket inn hos Norled, som visstnok er rederiet, at på Sunnmøre må det være tilgjengelige sveler døgnet rundt. Med brun»ost» eller sukker. Det er ikke verre enn det. Skal de drive fergetrafikk her så får de ta hensyn til de krav som gjelder, her.

Når vi nå drar så trenger vi ikke fergen sine sveler, vi er vel utstyrt med bestemor sine hjemmelagde. Og godt er det.

Så får vi se om det er mye annet lokalt vi får med oss på vår vei tilbake til Oslo. Første stopp Geiranger, så Lom og i morgen over Valdresflya til Fagernes og hjem.

Slett ikke noen ukjent rute dette, men tips på vår vei mottas med takk.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen