Nå bugner det av ost her!

Og de liflige duftene bugner også. Det er en Stichelton og en Stilton i kjøleskapet som står for det. Fant endelig en vellagret Edamer fra Tine i dag også, på Mega på Hagan av alle steder. For de geografisk mer perifere så er det i Nittedal.

Ettermiddagen startet med Sushi og en dertil hørende riesling fra Alsace, Cave du Roi Dagobert. Kong Dagobert med andre ord. Jeg kjenner ham ikke. Veldig god og billig. Den skal jeg også prøve til en Cazelle de St. Affrique som er en hvit fersk sauemelksost fra Pyrinéene. Av alle ting til og med pasteurisert.

Nå er det ikke slik at jeg ikke liker eller bryr meg om pasteurisert ost. Slik er det jo altså ikke, men min hovedinteresse ligger nå på upasteurisert ost. Det har litt med at det håndverket må være mer fintfølende enn når man jobber med pasteurisert melk, og så er det vesentlig mindre tukling med råvarene. Det synes jeg for osts vedkommende er fint.

Jeg har imidlertid forståelse for at noen ikke kan spise upasteurisert, ikke vil eller tør. Så er det noen som ikke bør fordi med som alt annet i livet så er den sporten forbundet med risiko. Den er nok veldig liten, men den er der. For gravide bør ha nulltoleranse på samme måte som de bør ha det for røyk og alkohol.

Men det ser da lyst ut for helgen, ingen store planer, ren nytelse og litt juleforberedelser. Men nå før jeg vl ha litt mer vin samt ost er det A-magasinets kryssord. Det skulle normalt ikke ta så lang tid.

God helg.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen