Mastering Cheese

Er det noen gang mulig å «master cheese»? Vet ikke, men hvis det er målet så er det bare på jobbe mot det. Amerikanske Earl Nightingale sa en gang at suksess, det er «a progressive realization of a worthy ideal». «Ideal» er senere blitt byttet ut med «goal» eller mål på norsk for å gjøre det litt mer tigjengelig. Men suksess er altså å jobbe mot en ideell tilstand som er deg verdig. «A worthy ideal.» Eller sagt på en annen måte å jobbe mot et verdig mål.

Ofte sier vi: «er jeg bra nok for dette» i stedet for å si «er dette bra nok for meg.» Det har ikke noe med å være sær eller at jeg er så mye bedre enn alle andre, det har med å sette pris på sitt eget menneskeverd at jeg uansett bakgrunn og utdannelse har en fantastisk verdi.

Hva har dette med ost å gjøre? Jo jeg er der; «A progressive realization…»

Så fikk jeg en bok av min kone i julegave. Jeg hadde regnet med å få en helt annen, fordi jeg hadde gitt uttrykk for noe i den retningen. Men slik ble det ikke, og det gleder meg stort. Den boken jeg fikk heter da altså Mastering Cheese. Skrevet av en amerikaner som til daglig holder til hos Artisanal Cheese i New York.

Nå har ikke jeg lest mer enn et par kapitler ennå, men innledningen gjorde et visst inntrykk, fordi jeg kan så inderlig godt forstå hva han mener. De linjene han så mesterlig skriver handler om det samme jeg har brukt en hel bok på å beskrive. «In der Begrenzung zeigt sich der Meister» er det vel Goethe som har sagt. Og det er noe i det. Max McCalman bruker et avsnitt og jeg en bok. (Unlock Your Future – The Key to a Fulfilling Life) 🙂 Nei det er ikke sammenlignbart, bare for å ha sagt det. Det krever mer enn som så.

«It is certainly a blessing and a gift to discover one’s true vocation in life. Some lucky people just roll naturally into their careers from early hobbies, interests, and passions; perhaps they’re able to translate academic success to «the real world» and build compelling careers. Others may never find fulfilling work, toiling away at lucrative – and even interesting – professions but without any real sense of mission.»

Vi blir født inn i denne verden som unike små sjeler. Med unike egenskaper og noe vi skal ha utrettet. Tenk hvordan det hadde vært dersom alle jobbet litt med å finne «their mission«.

Det kom en mann inn i et steinbrudd en gang. Der satt det to menn og hugget i stein. Denne mannen spør den første hva han gjør? «Hugger stein» sier han litt oppgitt. Han går til nestemann og spør samme spørsmålet. «Jeg bygger katedraler», svarer han. Det handler om å finne sin mission i livet. Den daglige belønningen blir så ufattelig mye større. Jeg er på vei.

Fortsatt God Jul.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen