Litt til om chèvre

Fikk dette bildet i går fra Michael Mathier hos Mons,

St. Maure de Touraine Foto. Michael Mathier
St. Maure de Touraine. Foto: Michael Mathier
og det er jo egnet til å bli glad og munter. Dette skrev han i mailen med bildet: St Maure de Touraine fran Vincent Peltier som är en fermier Producent av denna AOP osten och som är super färsk pa bilden. Super fersk. Det betyr at sesongen så vidt er i gang, det variere nok litt. Noterte meg også at de så smått er i gang oppe i fjellene i Provence også, med blant annet Buchette de Manon og Mistralou, upasteurisert og økologisk og jeg vet ikke hva. Fermier ikke minst.

Så det er altså verd å vente på. Disse kubbene som du finner i ostediskene kan du bare glemme. En måneds tid til og du kan begynne å se etter de virkelig gode geitostene. Da snakker vi.

Som du kanskje forstår så er jeg fan av chèvre. Det har også litt med at jeg ikke er SÅ glad i vinteren og chèvre representerer våren for meg.

Hold ut, det kommer veldig mye snadder inn i delikatessebutikkene snart. Men det er dit du må for å få dem. Ikke noe dagligvare-ost dette. Det skal det heller ikke være. Da får det heller komme noen flere delikatessebutikker her og der. Har du noe so ligner i nærheten, men du synes kanskje utvalget er for dårlig så er det bare å begynne å mase. Bruker å hjelpe.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen