Academy of Cheese – Level 1

The Academy of Cheese er blitt etablert for å fremme kunnskap om ost overfor bransjefolk spesielt og det osteinteresserte publikum generelt, samt å medvirke til karrieremessig utvikling innen ostebransjen for dem som ønsker det. Utdannelsen som tilbys er inndelt i fire nivåer: Associate, Member, Fellow og Master of Cheese som det høyeste.

Dersom du representerer et firma og vil ha flere på kurs, så kan det arrangeres internt. Ta kontakt her for pristilbud.

Åpne kurs:

Kurs Level 1 lørdag 21. januar 2023 kl 9 -18. For påmelding klikk HER

De forskjellige nivåene bygger på hverandre, så alle må starte med Level 1, Associate, uavhengig av forhåndskunnskap.

For alle osteelskere, øk kunnskapen din slik at du kan dele mer familie og venner, eller hjelpe på karrieren din hvis det er det som er målet ditt. Dette kurset er en introduksjon til alle typer ost samt å lære hvordan smake ost. På Level 1-kurset smaker vi oss gjennom 15 – 20 oster på Academy of Cheese-måten.

Om denne sertifiseringen

Level 1 er veldig grunnleggende. Hvis du ønsker å lære eller utvide kunnskapen din om ost, da er dette kurset for deg. Det å bli en Academy of Cheese Associate er første steget på veien til å utvikle en større forståelse for ost og det som ligger rundt: tilvirkning, omsetning, oppbevaring og konsum, og ikke minst verdsette det å spise ost.

Dette er et heldagskurs som inkluderer guidet smaking, Academy of Cheese’s delegatpakke, adgang til onlinekurs, eksamenskostnader, lett lunsj og drikke. Det blir ikke servert alkohol på dette kurset.

Gjennom morsom og engasjerende veiledning, vil du lære en strukturert tilnærming til ostesmaking samt at vi ser på en verktøykasse for å presentere og snakke om ost. Du vil få innblikk i ysting, hvordan vurdere kvalitet, ostehistorie og utvikle forståelse for tradisjonene forbundet med ost. Videre ser vi på hva slags utvalg det er av ost – ikke nødvendigvis bare i Norge. I tillegg til denne dagen på kurs, må du fylle på med egenstudie, 12 -24 timer, og noe mer smaking hjemme (vi kommer ikke gjennom alle 25 ostene i løpet av en dag), før du fullfører sertifiseringen din på nettet. Online- sertifiseringen er på engelsk og derfor vil kurset også ta for seg de viktigste ordene og uttrykkene du kan få bruk for under eksamen.

Hva kommer du til å lære?
Vi går gjennom ni forskjellige temaer

Ysteprosessen

Ingredienser og ingrediensenes funksjoner, samt de forskjellige trinnene i ysteprosessen. Videre en introduksjon til Academy of Cheese’s Make/Post Make-modell gjennom å bruke dem på de ostene som er med på kurset.

Modning, affinage og vurdering

Se på modning og hvordan temperatur kan brukes for å kontrollere modningsprosesser. Forstå hva «affinage» er og hvorfor vurdering av ostene i løpet av modningsprosessen er relevant.

Kjøp og salg

Vi ser på distribusjonskanalene fra produsenten og fram til forbrukeren. Lær hvordan du setter sammen et utvalg oster for forskjellige anledninger.

Presentasjon

Velge riktig utstyr, og lære hvordan kutte, pakke og ta best mulig vare på ost.

Kommunikasjon

Kunne omtale kursets 25 oster med noen få beskrivende nøkkelord, samt lære grunnprinsippene for å kombinere ost og drikke.

Bransjekunnskap

En introduksjon til ystingens historie, samt innblikk i forskjellene mellom industriell og håndverksmessig tilvirkning av ost.

Lover, regler og beste praksis

Hvordan håndtere ost på en trygg måte.

Smaking 

Lær å smake ost ved hjelp av Academy of Cheese’s smakemodell. Utvid ostevokabularet ditt slik at du føler trygghet når du snakker om ost, uansett hvem du prater med.

Identifisering

Smake, utforske og kunne identifisere 25 forskjellige oster.

Trenger jeg noe forhåndskunnskap?

Level One er åpen for alle! De som begynner på en Academy of Cheese-utdannelse gjør det for å øke sin ostekunnskap og forståelse i videst mulig forstand. Hvis det høres ut som noe for deg, så er du hjertelig velkommen til å delta.

Testkriterier

Akkreditering gis til deltakere som oppnår minimum 24 riktige svar av 30 mulige i en multiple choice test der du har 30 minutter til rådighet. Du bør ikke ta online-testen før du har vært på kurs og gjennomført 12 til 24 timers selvstudium.  

Multiple choice spørsmålene vil omfatte alle de ni områdene som er beskrevet ovenfor. Spørsmålene er tilfeldig valgt fra en base på ca 300 spørsmål. Så langt har 91 % av dem som har tatt testen bestått.

Om kursholderen

Jan Peter Aursnes er den første som kvalifiserte seg til Member of The Academy of Cheese og er offisiell ”teaching partner» i Norden. Han har grunnutdannelse i ysting fra Sogn Jord- og Hagebruksskule, og er altså foreløpig halvveis mot Master of Cheese ved Academy of Cheese i London. JP er hektet på ost ystet av rå melk og synes den måten tar best vare på det naturlige, slik det ble gjort siden lenge før Louis. Hans rolle er som formidler, hjelper, kursholder, veileder, mentor, sparringpartner og dommer. En veldig kunnskapsrik og underholdende foreleser som krydrer undervisningen med historier og «fun facts». Det er så mye god ost der ute som flere burde få vite om, norsk og utenlandsk, noe han bidrar til hver dag. Har gitt ut boken «mine osteperler» – historier, meninger og fantastiske oster av rå melk. Du kan kjøpe den her, eller i din nærmeste bokhandel. Jan Peter er fagansvarlig for oster i Store norske leksikon og skriver tidvis om ost i Appetitt og hos Norske Vinklubbers Forbund. Han holder videre smakinger på Lasarett vinbar og restaurant Melun i tillegg til kurs i egen regi – åpne eller hjemme hos deg.

Dette sier tidligere deltakere

Veldig lærerik og smaksrik lørdag! Anbefaler kurset til alle som er interessert i det store mangfold av oster som finnes. Stor takk til Jan Peter og tusen takk for den gode Sauternes du åpnet på slutten av dagen! Leif Edvin Wærstad

Takk for en fantastisk inspirerende, lærerik og smakfull dag. Veldig moro å være med på dette 🧀 Trude Henrichsen

Takk for en utrolig lærerik dag! Vil virkelig anbefale alle som er litt over gjennomsnittlig interessert i ost å ta denne sertifiseringen! Pernille Næss

For påmelding til 21.1.23 klikk her.

Handlekurv
Skroll til toppen