Kristines myke..

Ost

Det er nok ost vi snakker om før fantasien løper løpsk her. Kjenner ikke Kristine, men hun yster tydeligvis ost. Og det gjør hun på Hitra. Og ganske bra for å si det slik. En camembertlignende ost sier ysteriet selv på sine hjemmesider. Slikt liker jeg. For jeg synes at Camembert skal komme fra Normandie, selv om det ikke er et beskyttet navn. Uansett hvordan vi snur og vender på det var det der osten først ble ystet og landsbyen Camembert ligger der. Men å yste en camembertlignende ost på Hitra, det synes jeg er helt i orden og ganske flott.

Hitra Gårdsmat

Hitra Gårdsmat er nok ellers mest kjent for sin faste grotteost, vel grotte og grotte. Anbefales uansett, for øvrig. Men de tilvirker noen andre oster også, deriblant Kristines myke.

Kristines myke
Kristines myke

For de av dere som ikke er helt stø i geografi så er Hitra en øy på kysten av Sør-Trøndelag. Nok best kjent for krabbe som fyller hver en fiskedisk i sesongen. Det er ikke mange ting jeg ikke liker, men krabbe er en av dem. Så skal jeg til Hitra så er det for osten og ikke for krabben.

God ost

Jeg synes det er en god ost, kunne rett nok vært noe mer typete. Den er jo både økologisk og upasteurisert så det er absolutt grunnlag for å få frem litt mer sting. Jeg synes den er mild og harmonisk og har ingen problemer med å forstå at den er blitt populær. Lett å like.

Kristines myke camembertlignende ost.
Kristines myke camembertlignende ost.
Dato

Dette er ellers osten jeg handlet hos Gutta på Haugen og som var gått en knapp måned over datoen. Vet ikke helt hva jeg synes om datomerking av ost, mye bedre å bruke sansene. Det vakte ellers oppsikt da jeg skrev på twitter at jeg tok sjansen på å spise den likevel. Det var mer enn en smule ironi i det utsagnet, noe langt fra alle forsto. De om det. Det mest håndfaste beviset på alderen var en viss grad av misfarging av skorpen. Smaksmessig hadde osten ikke lidd noen nød og har fremdeles ikke det. Faktisk har den nå utviket litt sting, så det er bare å la den ligge. Dessuten, en time på kjøkkenbenken før du spiser den vil også gjøre osten godt.

Å drikke til

En ukomplisert Champagne. En lett rødvin à la Beaujolais eller en hvit kommuneburgunder.

Share your cheese knowledge

1 hendelser på “Kristines myke..”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen