Calvadosmarinert Camembert

Lokale produkter går gjerne godt sammen. Denne særdeles enkle retten kan du godt bruke som fingermat, men den egner seg også godt som en forrett, ja for så vidt som osteretten i et måltid også, selv om den da blir ganske alternativ. Det gjør imidlertid ingen ting.

Dette trenger du

ca 50 g Camembert per person
1 dl Calvados per 200g ost
Eventuelt garnityr du måtte like og som du synest passer

..og slik gjør du det

Om du tar et stort stykke Camembert eller du skjærer i serveringsstykker avgjør du selv, men jeg foretrekker et stort stykke for så å skjære i serveringsstykker rett før servering. Stikk hull i osten med en gaffel og drypp Calvados over den. Tanken er at Calvadosen skal trekke inn i osten gjennom gaffelhullene. Sett den deretter i kjøleskapet og gjenta dryppingen flere ganger i løpet av dagen. Det er et poeng at osten skal ha sugd opp Calvadosen før du drypper igjen. Når du synes det er nok, eller har brukt opp alt brennevinet så kan du anse deg som ferdig. La osten temperere litt før servering, men skjær i serveringsstykker rett etter at du tar den ut av kjøleskapet, lettere å skjære når osten er kald. Server den som den er, eller bruk noe garnityr du synes er morsomt og godt.

Å drikke til

Tja, med så mye Calvados i osten er det vel greiest å ha litt av den samme i glasset. Litt er jo et stikkord her, ellers kan det bære galt av gårde. Husk at det er Calvados i osten også.

Vel bekomme.

Inspirasjon: Tove Haga: Kreative matgleder

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen