Marmelade av cherrytomater

Marmelade av cherrytomater passer godt til både ost og skinke. Gjerne med grillet brød til. Perfekt terrassemat for lyse og varme sommerkvelder.

Dette trenger du

3/4 kg modne cherrytomater (kan god variere fargen)
2,5 dl brunt sukker
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss sitronskall finrevet og hakket
1 dl hvitvinseddik
2 små sjalottløker finhakket (skal bli ca 2 spiseskjeer)
1 ts salt
Litt limejuice (av ca. en halv lime)
Litt nykvernet svart pepper

..og slik gjør du det

Vask og del cherrytomatene i to. Hell over i en tykkbunnet kjele sammen med sukkeret, olivenoljen, sitronskallet, hvitvinseddiken, sjalottløken og saltet. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til tomatskallet krøller seg. Tomatene frigjør mye væske, så reduser varmen ytterligere og la det småputre til væsken har kokt inn og marmeladen tykner. Rør jevnlig.

Ta av platen og la marmeladen koldne. Om du ønsker så press saften av en halv lime over, og et dryss nykvernet svart pepper. Rør om et par ganger slik at limejuicen og pepperen blander seg godt inn. Hell over på varme, steriliserte glass og skru lokket på. Skal du bruke marmeladen samme dag så trenger du bare en pasende skål.

Anvendelsesområde

Dette passer godt til Chèvre og blåmuggost med grillet brød. Ja, gjerne grillet ost med. Dessuten, når du først er i gang så passer det med god skinke også. Eller som en slags bruschetta.

Å drikke til

Sommer og terrasse borger for hvitvin. Det kan godt være en litt fyldigere hvitvin. Her er det tomater og det er eddik, selv om det også er mye søtt. Velg vin med omhu.

Inspirasjon: Jordan’s Kitchen, San Fransisco.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen