Er du redd for mugg?

mugg
Mugg. Kanskje i meste laget.

Det finnes en del områder hvor vi tenker at det vi ikke vet har vi ikke vondt av. Slik er det vel med mugg også, så lenge vi ikke ser den eller vet at den er der så er det i orden. Men tenk så viktig mugg er. Det er en sopp og hva skulle vi gjort uten penicillin. Mugg det også. Joda det finnes mugg som ikke er bra, men vi må slutte å fokusere på at all mugg og bakterier er farlig og dårlig for oss. De er utrolig viktig for hele økosystemet. I tillegg gir de noen fantastiske oster.

Ikke all mugg er vakker

Når vi får mugg som vist på ostene over, så ser det ikke pent ut. Jeg har også respekt for at det ikke er normal salgsvare. Men spiselig er det, godt også, om ikke akkurat muggen i seg selv. Slik mugg smaker mugg, så på de ostene som er vist over kan du godt skjære det bort. Jeg oppfordrer deg slett ikke til å spise denne muggen. Skjær den bort.

mugg
Disse er jo ikke så verst

Neste bilde har mindre mugg og har ikke noen annen innvirkning enn den visuelle. Noen synes at dette er i overkant også. Til det er å si at noen franske affineurer – ostemodnere – vil forsøke å fremelske nettopp disse muggrosettene. Spesielt på chèvre. Ostene på bildet er også chèvre.

mugg
Kanskje det er slik du vil ha dem?

Dette er vel slik du er vant med å se chèvre, og bare for å ha sagt det, det er normalen. Jeg sier nemlig ikke at ostene skal være som på de to øverste bildene, jeg sier bare at selv om de har mye mugg, så er de spiselige og smaker normalt godt, (det kan imidlertid sikkert variere). Om du vil spise en slik ost må du selv bestemme, men jeg har spist av alle ostene på bildene og lever i beste velgående. Har heller ikke opplevt noen helsemessig irregularitet siden jeg spiste dem.

PS! Ostene er fotografert på papir fra Ask. Det er den eneste sammen-hengen, altså at papiret tilfeldigvis er fra Ask. «Serendipity» er slikt et fint ord som beskriver det.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen