Husk å kjøpe dadler!

Nå er det en uke igjen til jul og det er viktig å få på plass noen saker. Jeg må innrømme at jeg ikke er helt på plass med alle ostene ennå, men det skal gå bra tenker jeg. Imidlertid har jeg det klart for meg hva slags oster det er jeg vil ha i tillegg til det som er i kjøleskapet og tåler en uke til.

Det jeg tenkte jeg ville nevne er tilbehør, og i disse tider synes jeg at dadler hører med til osten. Det er et fantastisk følge til blåoster for eksempel, noe søtt til å matche det salte. Men det må være ferske dadler. Tørkede dadler hører fortiden til. Jeg ruger på et kilo dadler egenhendig tatt med fra Jeriko. Kjøpte tre kilo og to har vi spist opp. Vanvittig gode. Da trengs det god ost også. Jeg skal nå ellers også teste ut litt daddelhonning i julen, men innser at det er en kuriositet, og jeg tror dessuten det er vanskelig å få tak i her i landet. Man vet aldri, bare å spørre. Det heter forresten Silan.

Noe mer nærliggende er fikesyltetøy. Det skulle være kurant å få tak i. Ellers er det to oppskrifter under Oppskrifter her på bloggen. Har du tid nå disse førjulsdagene så er det hyggelig å lage det selv.

Noen flotte pærer hører også til. Mer trenger du ikke.

Må du ha kjeks så kjøper du kjeks, men la de være nøytrale. Jeg foretrekker godt, ferskt brød; gjerne et frukt eller nøttebrød.

Velbekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen