Huldreost

Dette er jo i realiteten en brunost, og ikke noe jeg er veldig opptatt av i det daglige. Det betyr jo ikke at jeg ikke liker det. For både Huldreost og vanlig brunost smaker veldig godt til sitt bruk.

Vaffel og brunost

Dobbel vaffel, godt smør, jordbærsyltetøy, brunost og rømme med en kopp kaffe til smaker himmelsk. Jeg blir ganske dårlig av det, ja. Derfor er det ytterst sjelden jeg spiser det. Det var en periode mens jeg jobbet i Frionor, så det er en stund siden, at det var vaffel i kantina hver fredag. Det er for så vidt ikke på noen måte eksepsjonalt, men det var slik det var. Da var det fast rutine for meg samtidig med at vår hyggelige kantinedame stekte vafler, så snek jeg meg til en prøvesmak. Hver fredag. Akkurat som beskrevet ovenfor.

Huldreost

Vel, det har ingen ting med Huldreost å gjøre bortsett fra at det også er en slags brunost. Virker å være mer innkokt enn vanlig, samt tilsatt einebær, kvann og akevitt. Vi var jo innom Avdem for en måneds tid siden uten at den sto på programmet, men under Matstreif var det den resten av familien hang seg opp i og skulle ha med hjem. Det har jeg stor forståelse for.
Huldreost
Den smaker veldig godt, er veldig konsentrert, og det er nok en av grunnene til at restaurant Noma i København har den på menyen. Og har hatt den der en god stund. Moma er som kjent blitt kåret til verdens beste restaurant flere år på rad. Jeg har aldri vært der, så den gleden har jeg ikke hatt. Ennå.
Dette er en smakeost, ikke noe du skjærer tykt av på brødskiva. Ikke på vaffel heller. Mon tro hva de serverer av drikke til på Noma? Jeg vet ikke. Ut over kaffe og te har aldri drikke til brunost vært et diskusjonstema her i familien, og kommer nok ikke til å bli det heller.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen