Gresskar hører Halloween til, så hva er da vel bedre i disse trick or treat-tider enn en oppskrift på Gresskarbrød.
Dette trenger du:
1 kg sammalt fint hvetemel
300 g spelt
200 g helkorn hvete
300 g rugmel, grov
300 g kruskakli
1 dl hvetekim
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
350 g gresskarfrø
1 pk tørrgjær
litt salt om du ønsker det
2 l vellunkent vann
Slik gjør du det:
Bland alt sammen inklusive gjæren. Tilsett vannet mens du rører slik at det blir en fin og jevn masse.
I og med at det er tørrgjær er det viktig at vannet er litt varmere enn lunkent.
Sett deigen på et lunt sted og la heve i en time.
Deigen deles i tre og legges i smurte former.
Skal ikke etterheves men stekes midt i ovenen ved 220˚C i ca en time.
Ta brødene ut av formene, vendes og kjøles på rist, gjerne med et håndkle over.
Passer det med ost her? Ja sikkert, en smakfull skremselsost gjør seg godt på denne brødskiva.
Vel bekomme!