Geitoster – igjen

Jeg er svak for chèvre, spesielt på denne årstiden. Den er så god. I går grillet jeg både Valençay og Chabichou du Poitou. Sistnevnte mye faster i formen en Valençay. Kritthvit, men gulner straks den kommer på grillen. På godt brød. Smaker fantastisk.

Valençay’en lå det litt igjen av i dag. Min sønn startet på den til kveldsmaten sin. Han er tross alt bare 12 år, så han må ha ordentlig kveldsmat. Min kone og jeg delte resten. Fast fin kjerne og helt flytende mot kantene. En god forholdsvis tykk skorpe med litt mugg og aske på. Smakte godt. Ja, ja, den smakte selvsagt mye bedre enn bare godt. Med mindre Fromagerie har fått inn ny forsyning, så tror jeg at jeg fikk en av de siste de hadde.

En god kopp te. Det var det.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen