Fikenmarmelade med julegløgg

Tara smak

Fant en flott oppskrift i Tara smak som kom ut nå i november. Det har seg nemlig slik at Steinerskolen har sitt årlig julemarked/middelaldermarked nå til helgen. Selveste cupfinalehelgen, så det passer unektelig litt dårlig. Siden vår sønns klasse har ansvaret for delikatessedisken måtte vi finne på noe smart og godt, samtidig som det ikke tar all verden av tid i en normalt travel hverdag.

Da kom Tara smak deisende ned i postkassen. Masse oppskrifter på små spiselige julegaver eller småretter å servere nå i disse selskapelige førjulstider. Det var altså en superenkel oppskrift på et julete fikenmarmelade. Julestemningen sørger gløggen for. Vi brukte Polets Herregårdsgløgg.

Glass har alltid vært en utfordring i slike sammenhenger. Vi samler nemlig ikke på allskens tomme glass; de havner i returcontaineren. Da kom Clas Ohlson hendig inn med noen passende syltetøyglass som rommer 2,5 dl og har rødrutete lokk; søtere kan det ikke bli. Nå står det bare igjen å få laget en etikett.

Crottin de Chavignol

Vi har altså stått og laget syltetøy i dag. Ikke at det tok så lang tid, det var nemlig kjapt gjort. Det var det fine. Dessuten smaker det godt, og som sagt litt julete. Så fant jeg en ost i kjøleskapet. Den var av det småvokste slaget så den hadde kommet bort bak veldig mye annet som forefinnes i vårt kjøleskap, så det var ikke så rart. Det var en Crottin de Chavignol som jeg hadde med fra Frankrike. Da måtte jeg prøvesmake den og selvsagt med restene av marmeladen. Det satt som et skudd. Det betyr at vi må ut for å kjøpe litt mer Herregårdsgløgg slik at vi kan lage litt til. Kudos til Tara smak for den oppskriften.

Oppskriften

250 g tørket fiken
½ l Herregårdsgløgg
That’s it, folks!

Bland i gryte og kok 5 til 10 minutter. Mos med stavmikser. Hell over på varme glass. Sett på lokk.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen