Bouygette – på tampen av sesongen

Særegen form

Så den i disken til Fromagerie da jeg var på Majorstuen før helgen. Den har jo slik særegen form så det var vanskelig å unngå den. Formet som et slags

Bouygette myk upasteurisert geitemelksost
prosjektil, tykk på midten og spiss i begge ender. Flott hvit muggskorpe som ligger i et nydelig mønster, nesten litt havbunnaktig.
En upasteurisert og ganske fersk geitemelksost som gjerne kommer med en urtekvist; rosmarin eller et lite bregneblad på toppen. Som du kan se av bildet kom min med en lite rosmarinkvist.
Modnes i tre uker.
Bouygette Romarin
Fin melkearoma, og med smak av geit selvsagt men også urter som for eksempel rosmarin og timian. Den kommer fra Tarn i Garrigues du Midi. Sydvestlige Frankrike med andre ord, området nord for Toulouse. Flott der. Ta deg gjerne en tur.

Sesongslutt

Nå er det helt på tampen av sesongen for skikkelig chèvre. Disse store kubbene med industriprodusert geitost som du finner i dagligvarebutikken er rett nok tilgjengelig hele året. Men det blir på ingen måte det samme.

Å drikke til

Hvitt og tørt. Prøv en lokal vin; av Marsanne-druen, det blir sjelden feil. Men Sancerre og desslike fra Loire er også flott selskap til denne osten.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen