I anledning Halloween er det kanskje på sin plass med en Gresskarsuppe. Det er vel også greit å bruke all innmaten til noe nyttig der dere står og huler ut disse skumle gresskarene.
Dette er hva du trenger:
1 kg gresskar
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1 l vann
2 dl fløte
3 ss kyllingbuljong
olje til steking
1 stk kokt potet
2 ss rømme
salt og pepper
Og slik gjør du det:
Fjern gresskar-skallet og eventuelt kjerner. Skjær gresskaret i biter. Finhakk løken. Stek den gyllen i olje. Ha i hvitløk og stek i 30 sekunder til. Ha i gresskarbitene, vann, fløte, buljong og potet.
Kok 30 minutter.
Kjør glatt med stamikser. Smak til med salt og pepper. Ha litt rømme på en teskje og lag et fint mønster.
Serveringstips: Stekt bacon, friterte mandler, ristede pinjekjerner, timian, krabbekjøtt, finkuttet spansk spekeskinke, revet moden ost, for eksempel.
Mannen bak denne opppskriften heter Christopher Sjuve, og den er hentet fra Klikk.no