Double cabecou fra Pyreneene

Det er mange geiter og sauer i Pyreneene og for så vidt områdene rundt. Ikke all ost hefra kommer fra fjellene slik en gjerne kan tro når jeg er såpass upresis. Så når jeg skriver Double cabecou fra Pyreneene så er jeg litt omtrentlig. Aquitaine er mer presist. Altså ganske langt vest, mot Atlanterhavet.

Typisk Pyreneene

Chevre fra dette området skiller seg fra tilsvarende fra for eksempel Loire. Konsistensen er mer som myke hvitmuggoster samt litt off-white i 20130329-194138.jpg motsetning til Chèvre fra Loire som har en smuldrete tekstur og er kritthvit. Det er for så vidt bare to stiler, og ikke noe enten eller.
Double Cabecou kan godt oppfattes som ulv i fåre(!)klær med sin milde start som imidlertid drar seg til bakerst i ganen etter hvert. Sjarmerende det, men det kan være ganske heftig om du ikke er vant til stilen. Geitost er geitost og skal være litt stram. Det er et av geitens varemerker.

Å drikke til

Denne geitosten er kraftig og kan vel tåle en noe kraftigere hvitvin. Drikk gjerne lokalt, ofte sikrest det, dessuten mye god vin i området. Kan ta en avstikker til Bordeaux også, hvit Bordeaux altså. Husk dog at ost og eik ikke er noen megaheftig kombinasjon.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen